BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ve teknik direktör Şenol Güneş'in Özlüce Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında belediyenin ulaşımda kullandığı BuKart’ların Passolig ile entegre edileceği müjdesi verildi. 
ALTEPE: "HERKESİN KARTI OLACAK"
İlk olarak konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, şunları söyledi:
"Hedefimiz, sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da sesini duyuran bir Bursaspor. Onun için hergün adımları atıyoruz. Şenol hocam çalışıyor, yönetim çalışıyor, taraftar desteklesin. Bugün attığımız adımlar, bu yapılan çalışmalar da bu altyapıyı güçlendirecek olan, güçlü bir bütçesi olan bir Bursaspor. Bursa, 3 milyonluk bir kent. Bu şehrin takımının da güçlü olması gerekiyor, dünyada sesini duyurması gerekiyor. Kentimizin de takımına sahip çıkması gerekiyor. Bu büyük şehrin bir tek takımı var Bursaspor, bir tek rengi var yeşil beyaz. Bursa dışında da, Anadolu da da gücü var. Başta Bursalıyım diyen Bursasporlu'yum diyen herkesten bu çalışmayı bekliyoruz. Bursa’nın takımı bu güçlü at yapısıyla Türkiye’de şampiyonluklara oynamalı ve bu konuda marka olmalı. Türkiye’nin en güzel stadıyla, önemli bir tesis kazandırıyoruz. Stat yapan her şehir büyük bir hamle yapıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan her türlü adımda Bursaspor’un yanındayız. Bizler moral vermek için, güç vermek için varız. Passolig sistemi de getirilmiş yeni bir disiplin ve sistem. Geçtiğimiz sezon bu disiplinsizlik sorununu en çok Bursaspor yaşadı. Bunun maddi olarak bedeli de ağır ödendi. Bursasporlu ise herkesin kartı olacak. Herkesin kartı olursa Bursaspor zaten güçlü olacak. Bu kartı alan insan her yerde kullanacak. Ulaşımda da kullanılacak."
AKINOĞLU: ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRMEK ZOR
Bursaspor Kulübü Reklam ve Gelirlerden Sorumlu Asbaşkanı Nihat Akınoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bugün burada Bursasporumuzun geleceğinin temelini atıyoruz. 6222 yasayla kanunlaşan Passolig, şu an 35 kulüpte faaliyete geçmiş durumda. Bursaspor olarak menfaatlerimiz gereği bu sisteme geçmiş durumdayız. Geçiş zor ve sancılı olacak bunun farkındayız. İnsan bilmediği şeye düşmandır. Alışkanlıklarımızı değiştirmek zor. Bunların bilincindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza yanımızda her an olduğundan dolayı teşekkür etmek istiyorum."
BÖLÜKBAŞI: "ÇOK ÖNEMLİ KACILI GELİRİ MÜJDELEYEBİLİRİZ"
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ise Passolig’le Galatasaray maçında başlangıç yaptıklarını hatırlatırken şöyle konuştu:
"Bir takım sorun ve sıkıntılar oldu. Zaman içinde bunlar oturacaktır. Bu bir alışkanlık haline gelecektir. Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman Bursaspor’un yanında oldu. Bursaspor'un tüm projelerinde yer aldığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Projelerden biri Bursaspor Enerji projesiydi. Onu hayata geçirdik. Bugün toplanmamıza vesile olan projemiz ise Türkiye’de ikinci ama boyut olarak birinci olacak proje. Ulaşımda BuKart var. Passolig ile bunu entegre ederek, bunu geliştirmek ve Bursaspor’a katkı sağlamak amacıyla proje oluşturduk. Bu projenin hayata geçmesi için Belediye Başkanımızın müsaade etmesi gerekiyordu. Bunu kabul etti. Bursaspor’un çok önemli bir kalıcı gelire kavuşacağını müjdeleyebiliriz. Passolig yalnız maçlarda değil, her alanda kullanılacak bir kart. Her alanda Bursaspor yararlanacak. Sayı 1,5 milyondan fazla olursa Bursaspor her yıl büyük rakamlarda gelir elde edecektir. Passolig’in benimsenmesini ve kullanılmasını arzu ediyorum. Yönetim olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Taraftarlarımızdan Passolig almalarını rica ediyorum. Zirvede bir Bursaspor istiyorsak hep beraber olmalıyız."
HALİSDEMİR: "DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ TARAFTAR KARTI"
Aktif Bank Genel Müdürü ve Passo Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Önder Halisdemir ise şöyle konuştu:
"Dünyanın en gelişmiş taraftar kartıyla karşınıza çıktık. Dünyanın en büyük kulüplerindeki taraftar kartlarına baktığımızda o kulübün stadında geçer ve yalnızca alış veriş özelliğine sahiptir. Bursaspor’un kartı ise, ilk defa ulaşımda da geçecek. Bursaspor kartı olanlar dünyanın en gelişmiş taraftar kart programına sahip olacaklar. Bursasporumuz'un kartı 20 liradan taraftarlara sunuluyor. Bu paranın önemli bir kısmı Bursasporumuz'a kalıyor. Taraftarlar 20 liranın çok üstündeki bir bedeli hemen kazanıyorlar. Akaryakıt istasyonlarında aldığı indirim, giyimde aldıkları indirim, gıdada aldıkları indirip. Taraftar verdiği ucuz bedelin, çok daha fazlasını ilk anda geriye alıyor. Taraftar kart özelliği olmayan, yalnızca alışverişte geçen kartların fiyatlarına baktığımızda yıllık 75 lira bedelle başlıyorlar. Bursaspor taraftar kartını sadece stada girenlerin değil, tüm Bursalıların almasını sağlayacak özellik ulaşım ve alışverişte geçecek olmasıdır. Bir Bursalı maça gitmese dahi bu kartı alıp hep aile bütçesine katkı sağlayıp, hem de Bursaspor’a katkı sağlamış olacak. Bu aynı zamanda hemşehri kart. Ankara’daki Bursalı da, İstanbul’daki Bursalı da alabilecek. Bu kart Türkiye’deki tüm stadyumlarda geçiyor. Takımı deplasmanda da izleyebilir." 
ŞENOL GÜNEŞ: "YATIRIM YAPMADAN BAŞARI GELMEZ"
Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş ise 2-3 aydır Bursa'da olduğunu, büyük bir camianın içinde olduğunu dile getirirken şöyle dedi:
"Şanslı bir durumdayız. Bu potansiyeli yönetebilecek çok değerli Belediye Başkanımız var. Bize destek oluyor. Lige kötü başladık ama iyi takımız. Belediye başkanımızın zamanını bize ayırması, bizim için çok büyük anlam teşkil ediyor. Ben bunu ilk defa görüyorum. Sorumluluğumuz daha fazla. Oyuncularımızın yanında da söyledim. Görevlerimizi yapıyoruz ama görevlerin dışında biraz daha sorumluluk almalıyız. Sadece Bursa’nın sporda kalkınması değil aynı zamanda ülke futbolunun kalkınması için adım atılmış oluyor. Ben Passolig'in de hala anlaşılamadığını ve bu toplantıların yararlı olacağını düşünüyorum. Tribünden takımını destekleyen taraftarlar için de yararlıdır. Passolig ile daha iyi bir lig bekliyorum. Gelen taraftar profilinin de değişeceğini biliyorum. İlişkinin gelişeceğini düşünüyorum. Ligde şampiyonluk kazanan bir Bursaspor için bunlar yapılıyor. Şu anda takımımız o seviyeye gelmedi ama onun ilk tohumlarını bu şekilde atacağız. Yatırım yapmadan başarı gelmez."
ALTEPE: "STAT YILBAŞINDARN SONRA BİTECEK"
Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Timsah Arena Stadı'yla ilgili soruya da şu cevabı verdi:L
"Hedefimiz geçtiğimiz dönem içinde bitirip açmaktı. Avrupa'da kazmanın vurulması bile 4 yıl sürüyor. Stadı özenerek yapıyoruz. Önemli olan hedefe ulaşmak. Bursa'nın en önemli anıtsal yapısı. Dev bir inşaat yapılıyor. Modern tesis. Bu tesisin biz de biran önce bitmesini istiyoruz. Borcumuz yok. Yılbaşından sonra ilk aylarda bitmiş olacak. İyi bir stat, güçlü bir takım. Onun desteklenmesi gerekiyor. Herkes kart alsa bu gelinen rakamlar büyür. Şurada Bursaspor'a yardım verin desek kaç para verebilirsiniz. Ortaya proje koyalım. Bursa stadının ismi en çok parayı verenin ismi olacak. Parayı veren düdüğü çalar. Bursa'da da öyle olacak. Stat ne zaman açılacak, bittiği gün açılacak."
Konuşmaların ardından, Passolig'in Bursa'da ulaşıma entegre edilebilmesi için düzenlenen protokol imzalandı. 

FOTOĞRAF