– BURSASPOR, Spor Toto Süper Lig 2013-2014 sezonunun ilk yarısında oynadığı 17 karşılaşmada 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Yeşil beyazlı ekip, 19 gol atarken kalesinde de 19 gol gördü. 24 puan toplayan Bursaspor, kendi sahasında 10 puan, deplasmanda ise 14 puan hanesine yazdırdı.
EN ÇOK BERABERE KALANLAR ARASINDA
Bursaspor, ligin 17 haftalık ilk periyodunda 6 beraberlikle ligin en çok eşitliği bozamayan 4'üncü takımı oldu. Ligde Galatasaray, Medical Park Antalyaspor ve Kayserispor, yeşil beyazlı takımla birlikte 6 defa berabere kalan ekipler oldu.
EN ÇOK 3 GOL ATTI 3 GOL YEDİ
Bursaspor, ligin 17 haftalık bölümünde 1 maçta en fazla 3 gol atabildi. Yeşil beyazlılar Kayseri Erciyesspor maçından 3-1’lik galibiyetle ayrıldı. Bursaspor, bu süreçte kalesinde ise en fazla 3 golü 2 maçta gördü. Yeşil beyazlılar, Beşiktaş ve Fenerbahçe karşılaşmalarında 3’er gol yedi.
İLK YARININ GOLCÜLERİ
Bursaspor’un 17 haftalık dilimde en golcü futbolcuları 3’er golle takımdan ayrılma kararı alan ve kadro dışı kalan Arjantinli Batalla ile Taiwo ve Ferhat oldu. Üç futbolcuyu 2’şer golle Murat, Sestak, Pinto ve Enes takip etti. Yeşil beyazlılarda Serdar Aziz ve Belluschi 1’er gol atarken, tek golü de Trabzonsporlu Henrique kendi salesine kaydetti.
ASİSTÇİLER
Bursaspor’da Taiwo, Şener ve Batalla 3’er assist yaparken, Basser, Belluschi, Ferhat 2’şer asistle bu futbolcuları takip etti. Murat, Tuncay ve Kazım ise 1’er assist yapan isimler oldu.
EN ÇOK SARI KART GÖRENLER
Yeşil beyazlı ekibin orta saha oyuncusu Şamil 7 kez sarı kart gören isim oldu. Ardından gelen Civelli 6 sarı kartla gördü. Belluschi 5, Kazım 4, Murat 3, Serdar, Basser, Yasin, Batalla ve Ferhat 2, İbrahim, Taiwo, Musa ve Sestak ise 1’er kez sarı kart gördü. Bursaspor’da Serdar Aziz ise tek kırmızı kart gören futbolcu oldu.
EN ÇOK SÜRE ALANLAR
Teknik direktör Christoph Daum, kaleci Frey ve Taiwo’ya 17 maçta 90 dakika forma şansı verdi. Bu futbolcuları 16 maçta 1440 dakika forma giyen Civelli, 1372 dakika forma giyen Şamil ve 1085 dakika forma giyen Murat takip etti. 17 maçta kadroya giren Ferhat ise 1116 dakika sahada kaldı. EK(CE/AÖ)