– BURSASPOR’un başarılı orta saha oyuncusu Şamil Çinaz Antalya kampında Doğan Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı.
Yoğun tempoda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Şamil, "Yoğun çalışıyoruz. İyi bir tempoda başladık. İyi bir ortamda, güzel şartlarda çalışıyoruz. Bu ortamı iyi değerlendirip, iyi hazırlanıp kupa maçlarıyla iyi başlamak istiyoruz" diye konuştu.
"BENİM GÖREVİM"
Taraftara kendisine gösterdiği ilgi ve sevgiden dolayı teşekkür eden Şamil, "İlgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Saha içindeki mücadele bu benim profesyonel anlayışım, görevim ve işim. Onların verdiği desteği sahada işim olarak en iyi şekilde formanın hakkını vermek istiyorum" dedi.
"TALİHSİZ PUAN KAYIPLARI OLDU"
İlk yarıda istedikleri sonuçları alamadıklarını belirten Şamil, "İlk yarıda istediğimiz puanları alamadık. Talihiz puan kayıplarımız oldu. Arkadaşlık grubumuz iyi olmasaydı durumumuz daha kötü olabilirdi. Takviyelerle ikinci yarıyı daha iyi geçirip Burasaspor’u layık olduğu yere getireceğiz" şeklinde konuştu.
"AVRUPA’YI İSTİYORUZ"
Bu yıl Türkiye Kupası’nı müzeye taşımak istediklerini sözlerine ekleyen Şamil şunları söyledi:
"Kupayı almak istiyoruz. Ligde de üst sıraların sınırı yok. Şampiyonluk zor belki ama Avrupa’ya gitmek istiyoruz. İkinci yarı daha zorlu geçecek. Takımlar daha oturmuş oluyor. Her takım konsantreli başlıyor. Biz de taktik olarak oturmuş durumdayız. Gelecek arkadaşlarla daha güçlü olup ikinci yarıyı daha güzel tamamlayacağız."
"TAKTİK BİLGİSİ ÜST SEVİYEDE"
Teknik direktör Christoph Daum’un taktik bilgisinin üst seviyede olduğunu ifade eden Şamil, "Taktik bilgisi ve futbol bilgisi üst seviyede. Bize yaşadığı tecrübelerle takım olarak geliştiren bir teknik direktör. Zorlamadan olmaz. He işte zorluklar var. Biz şikayetçi değiliz" diye konuştu.
"ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTİYORUM"
"Bursaspor’a kupa kaldırmak için geldim" diyen Şamil şöyle devam etti:
"Bu yıl elde etmek istiyorum. Bursaspor’la tekrar şampiyonluk yaşamak istiyorum. Ben Bursalıyım. Bursa kendi evim. Burada oynamak benim için hayaldi. Olduğum yerde çok mutluyum."