BURSA, () - BURSASPORLU futbolcular engelli çocuklar için düzenlen geceye katıldı. 
'Umuda Adım Engelli Çocuk Derneği’nin dayanışma gecesine Bursasporlu futbolcular İbrahim Öztürk, Serdar Aziz, Şener Özbayraklı, Enes Ünal, Ozan Tufan ve Furkan Soyalp katıldı. Destek amacıyla geceye katılan futbolcular, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 
İBRAHİM: "DUYGUSAL BİR GECE YAŞIYORUZ"
Kaptan İbrahim Öztürk geceye katılmaktan mutlu olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle devam etti: "Çok duygusal bir gece yaşıyoruz. Burada olmak bizim için ayrı bir mutluluk. Hayatta her şey var, her şey insanlar için bizlerde bu tür yerlerde, bu tür organizasyonlarda mümkün oldukça yer almaya çalışıyoruz. Burada önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde bu çocuklarla aynı ortamı paylaşabilmek ve onların mutlu olduklarını görebilmekti. Hepimiz birer engelli adayıyız bu hayatta o yüzden burada çocukların mutlu olduğunu görmek bizim için ayrı bir mutluluk, burada olmaktan büyük zevk duyduk."
SERDAR AZİZ: "BU TÜR GECELER ÇOK ÖNEMLİ"
Takımın 2. kaptanı Serdar Aziz ise, "Bu tür geceler bizim için çok anlamlı. Bu tür organizasyonlara katılmayı zaman içerinde arttırmak istiyoruz. Burada engelli kardeşlerimizi ziyarete geldik onların duygularını paylaşmaya geldik. Takım arkadaşlarım nasıl saha içerisinde yüreklerini ortaya koyuyorlarsa bu tür organizasyonlarda da tüm desteklerini ortaya koyuyorlar. Biz burada çocukların mutlu olduklarını gördükçe daha da mutlu oluyoruz" dedi.
Umuda Adım Engelli Çocuk Derneği Başkanı Emel Yurdakoş düzenlenen organizasyonda yaptığı konuşmada geceye katılan futbolculara teşekkür ederken, "Ben yaklaşık 10 yıldır fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yöneticisiyim. Fizik tedavide hastalar 1-2 gün tedavi olup gitmezler. Uzun süre bizlerle olurlar ve bu süreklidir. Ben bu göreve geldiğimden bu yana bir çok anneyle tanıştım. Birçok engelli çocukla tanıştım. Her geçen yıl annelerin gözünden bir ışığın eksildiğini gördüm. Kendi arkadaşlarımla bunu konuşurken başımdan geçenleri anlattım ve o anda biz bir şeyler yapmalıyız dedik ve bir çocuk oyun evi projesiyle hayata geçmiş bir derneğiz. Yönetim kurulumuzda 10 bayan görev yapmakta. Oyun evi kurmaktaki amacımız ise çocukların oyunla kendi yeteneklerinin farkına varacak olmalarıydı. Tedavilerin dışında da bir hayatın olduğunun farkına varacaklardı. Çünkü onlar çocukluğunu yaşayamamış çocuklar. Derneğimiz kurulalı 1 yıl oldu. Bursa Valiliğinin desteğiyle bize bir okul tahsis edildi. Bizler o okulun inşaatına başlayacağız. Çocuklar bu okulda çocuk olmayı tekrar öğrenecekler. Bursasporlu futbolcuların da bu organizasyonda yer almasından çok gurur duydum. Bizleri bu gecede yalnız bırakmadılar kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

EK (CE/RT) (FOTOĞRAFLI)