BURSASPOR'un başarılı oyuncusu Ferhat Kiraz Kartepe kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ferhat, "Lig acımasız ve çetin geçiyor. Ayakta kalmak için kuvvetli olmak gerekiyor" dedi.
ZAMAN KISITLI
Kartepe kampını değerlendirerek sözlerine başlayan Ferhat, "Bizim için şu na şartlar çok güzel. Buraya geldiğimiz için mutluyuz. Sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Zaman kısıtlı oldğu için program hızlı devam ediyor. Önümüzdeki hafta maçımız var. Buna da en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Şu an herşey güzel. Güzel giden antrenmanlar inşallah sezona da yansır. Burada olduğum süre içinde yaşadığımız iki acı tecrübeden faydalanarak önümüzdeki bu maça daha farklı konsantrasyonla oynarız diye tahmin ediyorum. İnşallah başladığı gibi güzel bir şekilde gider" diye konuştu. 
TECRÜBEMİ SAHAYA YANSITMAK İSTİYORUM
Kendi performansıyla alakalı Ferhat, "Geldiğim günden beri söylüyorum. Elimden gelenin en iyisini vermek için mücadele ediyorum. Genele yaymak her futbolcunun isteği. Bazen zorlandığımı söyleyebilirim. Amacım iyi performans gösterdiğim maçları biraz daha fazla sayıya çıkarmak. Takımıma daha fazla asist ve gol kazandırmak istiyorum. Bireysel anlamda skora etki edebilirsem benim için bu başarıdır. Geçtiğimiz iki seneye göre iyi maç sayısı yakaladım. Bu yıl bunu devam ettirmek istiyorum. Daha iyi performans verip 3. yılımda tecrübemi sahaya yansıtmak istiyorum" dedi.
HERKES OYNAMAK İSTİYOR
Rekabet konusunda Ferhat, "Ozan ve Aydın kendilerini kanıtlamış kaliteli futbolcular. Hepsiyle uyumum var. Uzun maraton. Herkese ihtiyaç oluyor. Herkes oynamak istiyor. Hakeden oynasın. Aramızda hiçbir sıkıntı yok. Kim bir adım öne geçerse o oynayacak. Performans düşüklüğü, sakatlık var. Burada hepimize ihtiyaç olacak. Rekabet her zaman olması gerekiyor" şeklinde konuştu.
EN YUKARIDA BİTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ
"Bu yıl lig nasıl geçer?" sorusuna Ferhat, "İlk geldiğim yıl söylemiştim. Çok oturmuş bir takım vardı. Zamanla teknik heyet, yönetim değişti. Takımda değişiklikler oldu. Bursaspor yeni bir yapılanmaya girdi. Bunu herkesin kabul etmesi gerekiyor. Başarıyı yakalamak için engel değil. Heryerde bu değişiklikler oluyor. En kısa sürede o eski istikrarı yakalamak önemli. Başarı o zaman gelecektir. Lige baktığım zaman çok haraketli geçmiyor. Çok fazla transfer de olmadı. Çetin geçecektir. Biz de iddialı olmak istiyorsak üst seviyeye çıkmak zorundayız. Lig acımasız ve sert geçiyor. Ayakta kalabilmek için kuvvetli olmak gerekiyor. Hocamızla bir adım attık. İstediğimiz yeri yakalarız diye düşünüyorum. Bu yer zirve olması gerekiyor. Ama şartlar çok önemli. Birliktelik, ekip ruhunu yakalamak çok önemli. Onu ne derecede yakaladığımız önemli. En tepeler olabilir. Amacımız yukarılarda olabilmek ama şu an bir şey söylemem doğru olmaz. İnşallah bizim için herşey iyi olur. En yukarıda bitirmeye çalışacağız" yanıtını verdi. 

FOTOĞRAFLI