BURSASPOR'un 17 yaşındaki golcüsü Enes Ünal, kendisini Zlatan İbrahimovic'e benzeten İtalya'nın calciomercato.com adlı internet sitesi yetkililerine, "Daha çok gencim ve kendimi geliştirmem gerekiyor" dedi.
Enes Ünal'ın İtalya'nın Milan ve Juventus gibi takımların kıskacı altında bulunduğu belirtilirken U-17 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde forma giyen genç oyuncu, bu sezon Bursaspor A takımında forma şansı bulmasının kendisi için büyük bir deneyim olduğunu söyledi. Bursaspor'da düzenli olarak forma giymese de maçlarda oynadığını belirten Enes, "Kendime güveniyorum. Şans verildiğinde iyi oynadım ve goller attım. Ancak bu sezon artık bitti. Yeni hedefler programlamak zorundayım. Bu sezon benim için çok güzel bir anı olacak. Futbolda sadece geleceğe odaklanmak zorundayız" dedi.
"AVRUPA'DA OYNAMAK İSTERİM"
Enes Ünal, internet sitesi yetkililerinin kendisini Zlatan İbrahimovic'e benzetmesini üzerine, "Dünyanın en özel oyuncularından biri. Onu çok seviyorum. Benim oyun tarzımın onunla bazı benzerlikler olduğunu düşünüyorum. Ama daha çok gencim ve kendimi geliştirmem gerekiyor" diye konuştu. Enes, "Bir gün İtalya'da oynamak ister misin?" sorusuna şu cevabı verdi:
"Futbolda gelecekte ne olacağını asla bilemezsiniz. Hayal etmek bir oyuncu için kolay değil. Açıkçası Avrupa'da oynamak isterim. Bursaspor taraftarının önünde oynamak benim için onur ve gurur kaynağı. Bursaspor'un çok büyük taraftarı var ve heryerde bize destek oluyorlar. İtalya'da da böyle olduğunu biliyorum. O yüzden İtalyan takımların çoğuna sempatim var."
Enes'in kısa vadeli hedefler ve hayaller kurduğu belirtilen haberde, genç oyuncunun Arda Turan gibi dünya çapında bir oyuncu olacağı ifadelerine yer verildi. 

EK(CE/AÖ) FOTOĞRAF