BURSASPOR'un Faslı savunma oyuncusu Michael Chretien Basser, takım olarak inişli çıkışlı grafiğin üstesinden gelmeye çalıştıklarını ifade etti, "Ziraat Türkiye Kupası'nı alacağımıza inanıyorum" dedi.
"TEKLİF GELİRSE SEVE SEVE DEVAM EDECEĞİM"
'ya (Doğan Haber Ajansı) açıklamalarda bulunan Basser, 31 mayıs 2014'te sözleşmesinin sona ereceğini hatırlattı. Bursaspor'da oynamaktan çok mutlu olduğunu belirten Basser, şöyle konuştu:
"Mukavelemin bitmesine çok az kaldı. Bursaspor'da devam etmek istiyorum. Şu an sadece bekliyorum. Yapacak bir şey yok. Yönetimden teklif geldiği takdirde seve seve Bursaspor'da oynamaya devam edeceğim. Taraftarları, şehri ve kulübü çok seviyorum. Umarım Bursaspor'da devam ederim."
"YEDEKLİK KOLAY DEĞİL"
Yabancı sınırlaması nedeniyle zaman zaman forma şansı bulamadığı hatırlatılması üzerine tecrübeli futbolcu, şöyle devam etti:
"Oynamamak kolay değil. En az oynadığım bir dönemdeyim. Eski kulübümde ve milli takımda devamlı ilk 11 oyuncusuydum. Hiçbir zaman yedek olmadım. Kolay değil ama anlıyorum. Yabancı sınırlaması var. Takım galip geldiği zaman ben de çok seviniyorum. Takımın bana ihtiyacı olduğu zaman buradayım. Ne zaman isterlerse o zaman oynarım. Futbolcu için devamlı oynamamak kolay değil ama ben bunu atlatmaya çalışıyorum." 
"ÜSTESİNDEN GELMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Bursaspor'un ligdeki inişli çıkışlı grafiğini de değerlendiren Basser, sadece taraftarlar açısından değil, takım açısından da istikrarsızlığın iyi olmadığını vurgularken de şunları söyledi:
"Takımın kendine olan güveni de oluşmuyor. Bir maç kazanıp bir maç kaybettiğimiz zaman takım için güven de etkieniyor. Bunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Taraftarı anlayışla karşılıyorum, kolay bir durum değil. Ziraat Türkiye Kupası'nı alacağımıza inanıyorum. Bizi her şartta destekleyen taraftarımız için kupayı kaldırmamız gerekiyor. Önce Galatasaray'la oynayacağız. Üst seviyede futbol oynamamız lazım."
"PROBLEMLERE AYIRACAK VAKTİMİZ YOK"
Takımdan Tuncay Şanlı'nın gönderilmesi, Colin Kazım'ın da kadro dışı bırakılmasını değerlendiren Basser, bu konuda şöyle dedi:
"Ne olup bittiğini bilmiyorum. Çünkü bu olayları anlayacak kadar Türkçe bilmiyorum. Problemli konuşmalar olduğu zaman onları dinlememeyi tercih ediyorum. Olayların içinde müdahil olmak istemiyorum. Bizim kulağımıza çok şey geliyor. Gazeteler, televizyonlar, taraftarlar, takım, herkes farklı şey söylediği için bizim için de karışık durum oluyor. Problemlere ayıracak çok fazla vaktimiz yok. Bizim için önemli olan şey maç kazanmak. Çok fazla problem olursa futbolu düşünemeyiz. Kazanmaya odaklanmak ve problemleri arkada bırakmak istiyoruz. Bizim için önemli olan bu." 
"NEDENİNİ BEN DE BİLMEK İSTİYORUM"
Basser, "Takım neden üst üste maç kazanamıyor, sence eksiklik nerede?" sorusuna ise şu cevabı verdi:
"Sebebini ben de bilmek istiyorum. Kadroya giremediğim zamanlarda maçları çıplak gözle tribünden izliyorum. Kazanmaya başladığınız zaman öyle gidiyor. Bunu yakalamak ve üst üste maç kazanmak çok önemli. Bunu daha önce yaşadık. Ritmi bulmak önemli. Gerekli ritmi bulamadık. İki maç üst üste kazandığımız zaman herşey daha kolay olacaktır." 
"FUTBOLA ODAKLANDIM"
Basser, "Transfer teklifleri geliyor mu?" şeklindeki soruya da şu karşılığı verdi:
"Bana söylenen bazı şeyler oldu ama dikkate almadım. Bursaspor'la kontratım devam ediyor. Geçen sezonda da bir kaç teklif almıştım. Ama sözleşmem olduğu için odaklanmadım. Bursaspor'da mutlu olduğum için hiç bunları düşünmedim. Sadece futbol oynamaya odaklandım. 3 ay sonra kontratım bitiyor. Artık kendimi de düşünmem gerekiyor. Kulüp teklif sunarsa seve seve kabul ederim." 
"MUTLU GÜNLER GÖRECEĞİZ"
Taraftarlara kendisine gösterdikleri sevgiden dolayı teşekkür eden Basser, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Taraftarlara tek tek teşekkür etmek istiyorum. Bana karşı gösterdikleri sevgi ve saygı için teşekkür ederim. Onlara karşı en özel anlarımdan biri de ismimizle beraber tribüne çağırdıklarında oluyor. Daha önce bunu yaşamamıştım. Bu benim için çok iyi bir motivasyon kaynağı oluyor. Takımı desteklemeye devam etsinler. Bazı şeyleri anlayışla karşılayacaklarını umuyorum. Umarım kısa zamanda mutlu günler göreceğiz."

EK(FK/AÖ) FOTOĞRAF