BURSASPOR, deplasmanda Torku Konyaspor'u mağlup ederek 3 maç üst üste galibiyet alarak puanını 14'e çıkardı.
Ligin ilk haftasında Eskişehirspor'a 2-0 mağlup olan Bursaspor, evinde Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Ligin ilk galibiyetini deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u 2-1 yenerek alan yeşil beyazlılar, Beşiktaş maçından 3-0, Çaykur Rizespor maçından ise 2-1 mağlubiyetlerle ayrıldı. Akhisar Belediyespor ile evinde golsüz berabere kalan Bursaspor, milli maçlar nedeniyle verilen araya ise 1-0'lık Kardemir Karabükspor galibiyetiyle girdi.
Milli maç için verilen arayı iyi değerlendiren Bursaspor, kendi sahasında çıktığı Kayserispor maçından da 2-0'lık galibiyet alırken, deplasmanda Torku Konyaspor'u yenerek Bursa'ya 3 puanla döndü. Bursaspor, Konya ekibi ile ilk maçı 19 Eylül 1965 tarihinde oynadı. 1965-1966 sezonunda 2'nci Lig Beyaz Grup'ta yer alan yeşil beyazılar, rakibini 2-1 yendi. Bursaspor o tarihten itibaren Konya deplasmanında oynadığı maçlarda galibiyet elde edememişti.
4 MAÇTIR KALESİNDE GOL GÖRMEDİ
Teknik direktör Christoph Daum'un geldiği günden bu yana ısrarla üzerinde durduğu savuma güvenliği, bu maçta da dikkati çekti. En son Çaykur Rizespor deplasmanında kalesinde gol gören Bursaspor, ligin 6'ncı haftasında Akhisar Belediyespor'la golsüz berabere kalırken 7'nci haftada Karabükspor'u 1-0, kendi sahasında Kayserispor'u 2-0, en son da deplasmanda Torku Konyaspor'u 1-0 mağlup etti. Bursaspor oynanan 4 maçta da kalesinde gol görmedi.
DAVULLARLA KARŞILANDI
Bursaspor, Torku Konyaspor maçı sonrası Konya'da etliekmek yiyerek galibiyeti kutladı. Konya'da okuyan yeşil beyazlı taraftarlar da restoran önünde futbolcular ve teknik direktör Christoph Daum'la hatıra fotoğrafı çektirdi. Konya'dan uçakla Bursa Yenişehir Havalimanı'na gelen kafile burada da davul ve klarnetle karşılandı. Yeşil beyazlılar 1 günlük iznin ardından yarın yapacağı antrenman ile Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başlayacak.