BURSASPOR Yönetim Kurulu, bugün saat 11.00’de Sheraton Otel’de basın toplantısı yapan Pablo Martin Batalla hakkında bir açıklama yaptı.
Yönetim kurulunun kulübün internet sitesinde yer alan açıklaması şöyle:
"Bir kulüpte profesyonel düzeyde görev yapan, sözleşmeli bir personel ya da futbolcunun Kulüp Başkanı ve Teknik Direktörünü istemediğini ifade ettiği açıklama görülmemiş bir durumdur. Kimin kimi isteme ya da gönderme yetkisine sahip olduğu, tüzük ve talimatlarla belirlenmiştir ve sözleşmeli futbolcumuz Batalla'nın bugün, izinsiz olarak gerçekleştirdiği basın toplantısının ana fikrini oluşturan, (Başkan ve hoca varsa ben yokum) sözleri, bu açıdan da bakıldığında son derece tuhaftır. Söz konusu basın toplantısında futbolcumuz Batalla tarafından gündeme getirilen bazı konuların yanlış aktarılmış olduğunu düşünüyor ve kamuoyunun daha sağlıklı bilgilenmesi açısından, sürecin bir kez daha camiamıza anlatılmasını gerekli görüyoruz. Göreve geldiğimiz genel kurulun hemen ardından Batalla'nın menajeri kulübümüze gelmiş ve Katar'dan transfer teklifi aldıklarını söylemiştir. Batalla'yı satmak gibi düşüncemizin kesinlikle olamayacağını ve hatta transfer görüşmesi yapmayı bile kabul etmeyeceğimizi kendisine ilettik.
Transferde teklif edilen rakamın çok yüksek olduğu söylendiğinde ise (rakam ne kadar büyük olursa olsun, Batalla bizim en değerli oyuncumuz ve satmayız) cevabı verilmiştir.
Bu görüşmenin bir hafta sonrasında futbolcunun menajeri Katar Kulübü yetkililerinin görüşmek için ısrarlı olduklarını, özellikle Batalla'nın babasının bu görüşme için ricacı olması üzerine, bir yönetim kurulu üyemizi İstanbul'a gönderdik. Bu görüşme esnasında, para konuşulmasına bile fırsat vermeyeceğimizi ve oyuncuyu satmak istemediğimizi, bundan sonra kesinlikle görüşme yapmayacağımızı Katar kulübü yetkililerine bildirdik.
Dolayısıyla oyuncumuzun basın toplantısında ifade ettiğinin aksine, Katar kulübü bize değil, oyuncuya transfer teklifi yapmıştır ve biz de kulüp olarak kesinlikle kabul etmeyeceğimizi her fırsatta dile getirmişizdir.
Bu aşamadan sonra transfere izin vermeyişimizin ardından, menajer da oyuncunun aldığı ücrette artışa gidilmesini talep etmiştir. Bir önceki yönetim, kısa süre önce sözleşme uzatmasına ve iyileştirme yapmasına rağmen, bu teklife sıcak baktığımızı bildirdik ve söz verdiğimiz gibi ligin henüz başında hem sözleşmesini uzattık hem de alacağı ücrette belirgin bir artış daha gerçekleştirdik.
Sezonun ilk karşılaşmasından önce Batalla ile teknik direktörümüz Daum arasında ise şöyle bir diyalog gerçekleşmiş ve Batallla, (Bu hafta çalıştığımız şekliyle benim takıma faydam olmayabilir, bu yüzden beni düşünmeyebilirsiniz) demiş, Daum'un cevabı ise, (Pablo çok üzgünüm, çünkü bu takımı sensiz düşünemiyorum, gerekirse sistemi sana göre değiştirebiliriz) şeklinde olmuştur.
Sivasspor maçı sonrasındaki gelişmeler ise şu şekildedir;
Maçtan bir gün sonra futbolcumuzun menajeri kulübü arayarak, (Daum, Batalla'ya bir saygısızlık yapmış. Üstelik maçtan bir gün sonraya idman konmasına da tepki gösteriyor. Babasıyla birlikte Bursa'ya geliyoruz) demiştir.
Cuma günü geldiklerinde ise konuyu bizimle değil, Daum'la görüşmeleri gerektiğini kendilerine söylediğimiz de para almadan görüşmeyeceklerini söylemişlerdir. Aynı gün içinde, yasal olarak 60 günlük ödeme opsiyonu hakkı olmasına karşın yüklü bir miktarda ücreti oyuncunun hesabına yatırılmış ve bunun ardından menajeriyle birlikte babası, teknik direktörümüzle bir araya gelmişlerdir.
Bu görüşmede uzlaşma sağlandığı, ertesi gün akşam yemeğinde bir araya geleceklerine dair randevulaşmış olmaları nedeniyle net olarak anlaşılmaktadır. Ancak oyuncu, menajeri ve babası, akşam yemeğine iştirak etmedikleri gibi, Daum'la yaptıkları görüşmede verdikleri izlenimin tam tersi bir yaklaşımla, (ya Daum ya biz) demeye devam etmişlerdir.
Daum'la yaşadıklarını öne sürdükleri problemin ne olduğuna ilişkin tatmin edici bir cevap verilmemiş olmasına rağmen, aile içinde bazen sıkıntı yaşanabileceğini ve sorunun ne olduğunu bilinmediği halde, olayı yönetim olarak tatlıya bağlayabileceğimiz kendilerine samimiyetle iletilmiştir.
Bu yaklaşımımız üzerine olumlu karşılık bulduğumuz halde, menajer ve babası yanımızdan ayrıldıktan iki saat sonra yeniden telefonla arayarak, Daum'a tepkilerinin devam ettiğini söylemişlerdir.
Kasımpaşa maçından iki gün önce (perşembe) futbolcumuzun menajeri yine bizi aramış ve (Pablo kampa katılmayacak, maça çıkmayacak) demiştir.
Tüm bu gelişmelere karşın yine de iyi niyetle hareket edilmiş ve maçtan bir gün önce oyuncunun saat 16.00'da kampa katılması beklenmiştir. Saat 16.17'de yaptığımız telefon görüşmesinde ise, kendisine iki gün izin verebileceğimizi bunu Daum'a da anlatabileceğimizi söylediğimiz halde, yine olumsuz yanıt alınmıştır.
Detaylarını açık bir şekilde paylaştığımız bu sürecin ardından bugünkü basın toplantısında Pablo Martin Batalla'nın yaptığı açıklamalar, gerçekten Bursaspor gibi büyük bir kulübün kabul edebileceği bir yaklaşımı asla içermemektedir.
Oyuncunun psikolojik olarak kendini kötü hissettiği, toplantıda söylediği gibi bizim değil, kendi menajerinin medyaya yaptığı açıklamalarda sarf ettiği bir cümledir. Dolayısıyla basın toplantısındaki tavırları ve kullandığı sözler de ruhsal durumunu çok net ortaya koymaktadır.
Süreci böylece anlattıktan sonra yönetim olarak yaklaşımımızı şöyle özetlemek istiyoruz.
Bu açıklama ve Pablo Martin Batalla'nın sözleri, Kulüp Başkanımız Erkan Körüstan ya da teknik direktörümüz Daum'u değil, doğrudan Bursaspor tüzel kişiliğine karşı alınmış bir tavır olduğunu göstermektedir. Bursaspor'un oyuncusunun, Bursaspor Kulübü'ne şart koşması, kabul edilebilir bir davranış değildir.
Batalla, diğer bütün futbolcularımız gibi, Bursaspor'a hizmet eden ve bunun karşılığında emeğinin karşılığını alan biridir. Yani çalıştıran değil, çalışan pozisyonundadır.
Özetle bir futbolcu, Bursaspor Kulübü'nün karşısına geçip, hocanı ve başkanını değiştirirsen seninle birlikte olurum diyor.
Bir çalışanın, çalıştıranı, yani hocasını ya da başkanını eleştirmesi ve hatta daha da ileri giderek değiştirmek istemesi asla kabul edilemez. Şu unutulmamalıdır ki, hiç kimse Büyük Bursaspor Kulübü'ne şart süremez. Hele bir futbolcu, saha dışındaki bir konuda asla müdahil olamaz. Futbolcu, teknik direktör ya da başkan, hiç kimse, hiç bir kurum Bursaspor'dan büyük değildir. Bursaspor taraftarı, en büyük ortak değerine şart öne sürülmesini ve buna cüret ediliyor olmasını hiç bir zaman kabul etmemiştir, etmeyecektir de...
Bursaspor Kulübü olarak, antrenmana ve maça çıkmadığı gibi, benzeri görülmemiş bir basın toplantısı yaparak, açıkça suç işleyen Batalla ile ilgili olarak hukuken ne gerekiyorsa yapılacağını, kamuoyunun bilmesini istiyoruz."