BURSASPOR Yönetim Kurulu, bazı yayın organlarında yer alan disiplinsizlik ve futbolcular arasında sürtüşme haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek bir açıklamada bulundu.
Bursaspor resmi internet sitesinden Yönetim Kurulu adına yapıldığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
"Başkan, yönetici, taraftar, gazeteci, teknik direktör ya da futbolcu olarak Bursasporluluk, sadece yeşil beyaz bir objeyle tanımlanabilecek, bir forma, bir atkı ya da bir lisans ile izah edilebilecek bir ruh ve duygu değildir. Bursasporlu olmanın koşulları vardır ve beceri, yetenek, yeterlilik gibi kriterlerden çok daha önemlisi, Bursasporluluk duruşuna ve onuruna uygun bir karaktere sahip olmak ve buna uygun davranmaktır.
Dolayısıyla bizler, görev aldığımız her dönemde bu gerçeği asla aklımızdan çıkarmayarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalıştık.
Sportif başarısızlıkların tamiri her zaman mümkün olabilir ve hatta kamuoyuna gerekçeleri anlatılabilir ama Bursasporluluk duruşu ve onuruyla ilgili bir zaafiyetin yaşanmasına seyirci kalmamız asla söz konusu olamaz.
Buradan hareketle, bazı basın yayın organlarında yer alan ve hiç bir gerçekliği olmayan, disiplinsizlik ya da futbolcular arasında sürtüşme yaşandığına ilişkin haberler, maksatlı olduğu kadar, başta takımımız olmak üzere camiamızı karıştırmaya hevesli çarpık zihniyetlerin hayal ürününden ibarettir.
Yönetim olarak, asla takım içinde bu tür problemlere izin vermeyeceğimiz gibi, bu gibi durumlarda Bursaspor'un duruşunu ve onurunu gözeterek, gerekli müdahaleyi gözümüzü kırpmadan yaparız.
Camiamızın, özellikle göreve gelişimizin ardından başlatılan ve sistematik bir şekilde devam ettirilen çirkin kampanyanın ürünü olan bu tip yalan haber ve yorumlara asla itibar etmemelerini istiyor, futbolcu grubumuzun bir kolej takımı kimliğinde çalışmalarını sürdürdüğünün bilinmesini istiyoruz."