UEFA’nın 1 yıl Avrupa Kupaları’na katılmama cezası verdiği Eskişehirspor ile Sivasspor’un CAS’a yaptıkları başvurular olumsuzluk sonuçlandı. Sivasspor’un yerine Kardemir Karabükspor ile Eskişehirspor’un yerine Bursaspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmeleri kesinleşti. Buna göre Bursaspor, üst üste beşinci kez Avrupa’ya çıkma hakkını da elde etmiş oldu.
CAS’ın kararını değerlendiren Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Eskişehirspor ve Sivasspor için üzüntülerini dile getirirken, "Bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz" dedi.
BÖLÜKBAŞI: HAZIRLIKLARIMIZ BAŞLADI
Bursaspor Başkanı Bölükbaşı, "Bize UEFA’dan Avrupa Ligi için gelen davette söylediğim gibi düşüncelerim değişmedi. Sivasspor ve Eskişehirspor için gerçekten Avrupa’ya gidemedikleri için üzüldüm. TFF tarafından bize UEFA Avrupa Kupaları için davet gelmişti. Bu nedenle çalışmalara bir hafta önce başlamıştık. Bize verilen Avrupa görevini en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz" dedi.
TAİWO BURSA’DA
Teknik direktör Şenol Güneş’in gönderilmesini istediği ancak sözleşmesinde ağır maddeler nedeniyle gitmek istemeyen Taiwo bugün Bursa’ya geldi. Başkan Recep Bölükbaşı ile bir görüşme yapan Taiwo, takımla birlikte Kocaeli’ye giderek Kartepe’de yapılacak kampa katılacak.