BURSASPOR'da bir yandan 16-23 Mayıs tarihlerinde yapılacak olağanüstü kongre telaşı sürerken kadro dışı kalan, kiralık olarak gönderilen ve sözleşmesi biten futbolcular, kongrenin yapılmasını bekliyor.
3 KADRO DIŞI MALİYETİ 5.5 MİLYON TL
Kadro dışı kalan Sebastian Pinto, kaleci Bekir Sevgi ve Colin Kazım antrenmanlarını alt yapı futbolcularının çalışma yaptığı Vakıfköy Tesisleri'nde sürdürüyor. Bursaspor'da Şilili golcü Pinto'nun 2015, kaleci Bekir Sevgi'nin 2016, Colin Kazım'ın ise 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Yeşil beyazlı takımda Pinto'nun aylık maliyeti 66 bin dolar, kaleci Bekir'in yıllık maliyeti 600 bin TL, Colin Kazım'ın yıllık maliyeti ise 1 milyon 100 bin euroyu buluyor. 3 futbolcunun kulübe yıllık maliyeti ise Türk Lirası olarak yaklaşık 5.5 milyon TL. Kadro dışı kalan futbolcuların durumları, yeni gelecek yönetim ve teknik heyetle birlikte belli olacak. Bu futbolcular, yola devam etmeme kararı verilirse transfer sürecinde takım bulmaları durumunda gönderilecek.
Öte yandan kadro dışı kalan Colin Kazım'ın antrenmanlara noter ile birlikte gittiği ve çalışma koşullarıyla ilgili tespit yaptırdığı öğrenildi.
5 FUTBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR 10 FUTBOLCU GERİ DÖNÜYOR
Bursaspor'da Basser, Furkan Soyalp, Sestak ile kiralık alınan Caja ve Sercan Yıldırım'ın ise sözleşmeleri sezon sonunda sona eriyor. Yeşil beyazlılarda kiralık gönderilen Aziz Behich, Sercan Şen, Mert Ilıman, Mustafa Sevim, Anıl Sarak, Batıcan, Barış Sinan Üstün, Ertuğrul Ersoy, Onur Akbay ve Bangura ise takıma sezon sonunda geri dönecekler. Bu futbolcularla ilgili sözleşme yenileme ve devam edip etmeme kararını da olağanüstü kongre sonrası yeni yönetim ile belirlenecek teknik heyet verecek. 

EK(CE/AÖ)