BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapımı süren yeni stadın tüm gelirinin Bursaspor'a kalacağını açıklarken Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, ara transferde santrfor alınacağı müjdesini verdi.
STATTA 'YA ÖZEL AÇIKLAMA
Belediye Başkanı Recep Altepe ve Kulüp Başkanı Körüstan, yapımına devam edilen 45 bin kişilik Timsah Arena Stadı'nda 'ya (Doğan Haber Ajansı) özel açıklamalarda bulundu. Stadın inşaatının hızla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Altepe, bu konuda şöyle dedi:
ALTEPE: "STADI BURSASPOR GÜÇLÜ OLMASI İÇİN YAPIYORUZ"
"Yeni stat, Bursamızın en önemli ve en güzel eserlerinden biri olacak. Bu yapı özellikli bir yapı. Belediye tarihinde yapılan en büyük inşaat. Yaklaşık 185 bin metrekare inşaat alanına sahip. Bu Türkiye'nin projesi. Sayın Başbakanımız Türkiye'de en az 20'nin üzerinde UEFA standartlarında stat olmasını, spor alanında da her türlü organizasyonu alabilmesi için şehirlere görev düştüğünü ve bu statların inşa edilmesini bildirmişti. Biz de bu kapsamda stadımızı Bursa'ya yakışır stat olarak gerçekleştirmek için yola çıktık. Bursa'ya has "Timsah" figürüyle dünyada ilginç statların arasında ilk sırada yer alıyor."
"ÇATI 8000 BİN TON AĞIRLIĞINDA OLACAK"
Stadın kaba inşaatının bitirildiğini, çatı kaplamasına da başlandığını hatırlatan Belediye Başkanı Altepe, locaların iç donanımlarının bitirildiğini, çatıyla ilgili geçici taşıyıcı sistemlerinin kurulduğunu açıklarken de şunları söyledi:
"Burada üst çatının ana taşıyıcı parçaların imalatı tamamlandı. Montajı yapılıyor. 8000 ton ağırlığında çatı örülecek. 7000 tonu metal malzeme. Yüksek teknoloji var. Dışı da teflon kaplama olacak. Ortadaki beyaz, ısı ve ışığı geçirecek. Tüm statlarda yaşanan negatif etkilerin burada olmamasını istiyoruz. Bursa stadının dünyaya örnek olması konusunda her şeyi düşündük. Bursa'ya herşeyin en güzeli layık. Çatı hızlı bir şekilde örülecek. Teflon imalatı da tamamlandı. Montajla birlikte modern bir stat ortaya çıkacak. Bu statta hangi noktada oturursanız oturun zevkle maç izleyeceksiniz. Localar taraftarı bölmüyor. Tamamen bütünlük içinde maç izlenecek."
"AVUPADA'KİLER BİLE TİMSAHIN YANINDA GECEKONDU GİBİ"
Sözlerini sürdüren Recep Altepe, "Avrupa'daki statların bile timsah stadımızın yanında gecekondu gibi duruyor" dedi. Avrupa'da sadece bir kaç statta bu kalitenin bulunduğunu vurgulayan Başkan Recep Altepe, şöyle konuştu:
"Örnek bir stat oluyor. Biz de bir an önce bitsin istiyoruz. Firmalar da tüm imkanlarını kullanıyor. Biz de kuruşu kuruşuna ödemeleri yapıyoruz. Ocak ayının sonunda bitmesi gerekiyor. İnşallah yetişir ve açılışını yapar,burada şampiyonluklar yaşarız, Avrupa'da başarılar yaşarız. Bursaspor dünya çapında takım olsun, marka olsun istiyoruz. Onun için de bu altyapı oluşuyor. Bizim hedefimiz bu. Bursaspor'un dünya markası olması için çalışıyoruz. Şehrin tüm gücü Bursaspor'un arkasında."
"STADIN GELİRİ KULÜBE VERİLECEK"
Tüm gelirin Bursaspor'a verileceğini belirten Recep Altepe, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Burada ne görüyorsanız tribününden, restoranına, kafeteryalarına, localarına kadar ne varsa bunlar kiraya verilecek. Bunlar Bursaspor için yapılıyor. Başka takıma vermek için yapılmıyor. Buradaki herşeyin geliri Bursaspor'un. Bizim amacımız sağlam gelecek temelleri atmak. Sayın başkanla birlikte Bursaspor da yükselişine devam edecek. Türkiye'nin markası olacak. 3 milyonluk bir şehir. Artık bu konuda rakibi olmamalı. Ancak dünya markaları rakip olmalı. Hedefimiz Bursa'nın da Bursaspor'un da marka olması."
"NEDEN BAŞKA ŞAMPİYONLUKLAR OLMASIN"
Bursaspor'da yönetimlerin transfer konularında artık zorluk çekmemesini istediklerini de  sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Altepe, şöyle devam etti:
"Bu eseri şehrin sahiplenmeli, katkı yapmalı. Avrupa'da statlarda binlerce sponsor var. Ayrı markalar, ayrı isimler var. Şehrin kendi değerlerine sahip çıktığını statta o isimlerle görüyorsunuz. Stadın ismi konusu sadece şimdiyi ilgilendirmiyor. Esas hedefimiz stadın isminin devamlı gelir getirecek bir şey olması. Biz bu stadı Bursaspor güçlü olsun diye yapıyoruz. Bir kaç milyon lira için futbolcu transferinde zorluk çekiliyor. Niye zorluk çekelim. Bursaspor'un böyle problemleri olmamalı. Büyük kulüplerin yüzlerce milyon lira borcu var. Yönetimlerimiz zorluk çekmesin istiyoruz. Bursa sıkıntıya girmeden en kaliteli takım kurulsun. Bizim hedefimiz Bursaspor'un aynı zamanda Türkiye'yi temsil etmesi. Bu yatırımlarla birlikte Bursa'nın önünde engel kalmıyor. Artık kapı kapı gezerek Bursaspor yönetilmez. Bursa çok özledi ve çok bekledi. Neden başka şampiyonluklar olmasın. Bunu da gerçekleştireceğiz."
"UEFA'DAN MAÇ YAPILMASINI İSTEYECEĞİZ"
Stadın bitirilmesinden sonra UEFA'dan tarafsız saha olarak maç isteneceğini de dile getiren Başkan Recep Altepe, bu konuda şöyle dedi:
"Verildiği takdirde Bursa tarihinde ilk kez 45 bin yabancıyı ilk kez bir arada görecek. Düşünün Almanlar'la İngilizler'in maçı var. Böyle bir havayı, ortamı Bursa'nın yaşaması çok değişik. Bunları gördük. İstanbul bunları yaşadı. Bursa'da yaşayacak. Spor turizmi açısından da çok önemli. Dünya çapında marka tesisiniz olursa organizasyon verirler. Bugün Avrupa'da statları gördük. Biz Bursa olarak, Türkiye olarak iddialıyız."
"FENERBAHÇE HER TÜRLÜ DESTEĞİ ALIYOR"
Cumartesi akşamı oynanan Fenerbahçe maçına da değinen Belediye Başkanı Altepe, çok güzel bir müsabaka olduğunu, ilk yarı fırsatları değerlendirip skorun 2-0 olabileceğini belirtirken son olarak şunları söyledi:
"Fenerbahçe ilk yarı çökerdi. Biraz da şansımızdan olmadı. Ayağımıza kadar fırsat gelmişti. Bursaspor'un şampiyon olmasını spor camiası istemiyor. Fenerbahçe bu konuda her türlü desteği alıyor. Bu konuda Bursaspor artık bu işi basa basa elde edecek. Sonunda şampiyonlukları yine alacak. Önemli olan Bursaspor'un iyi mücadele ortaya koyması. Kısmet. Maçı 3-2 kaybettik. Bursaspor'un bu sezon iyi yere geleceğine işaret eden bir maçtı."
BAŞKAN ERKAN KÖRÜSTAN: "LOCA SATIŞINA BAŞLAYACAĞIZ"
Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan ise Avrupa standartları üzerinde bir stat kazandırdığı için Belediye Başkanı Recep Altepe ve emeği geçenlere teşekkür ederken yeni stadın locaları satışına da önümüzdeki günlerde başlanacağını açıkladı.Kulüp Başkanı Körüstan, şöyle konuştu:
"En yetkili kişi olan Başkan Altepe açıkladı, (Tüm gelir Bursaspor'un) dedi. Kendisi de bu stadı Bursaspor için yaptıklarını söyledi. 45 bin kişilik stat. Bu yıl 25 bin kişiye oynuyoruz. Bursalıların da bu stadı her maç dolduracaklarına inanıyorum. Bu stat sadece 15 günde bir maç yapılan stat değil, yaşam alanları düzenlendi. Hergün insanlar buraya gelip, zaman geçirecek. 24 saat faal bir stat olacak. Localarla ilgili çok kısa zaman içinde satışa başlayacağız. Başkanım bunun yetkisini verdi. İnşaat bitmeden devir konusunda bir şey yapamıyoruz. Ama bu arada locaları satacağız. Ekip oluşturduk. Hiç değilse bu yılki eksiğimizi buradan kapatmayı planlıyoruz. Bursaspor'un Avrupa'da başarılı olmaması için hiç bir neden yok."
"SEZON BAŞINDA SANTRFOR ALMAMAKTA HATA YAPMIŞIZ"
Başkan Erkan Körüstan, "Devre arasında santrfor takviyesi yapılacak mı?" şeklindeki soruyu ise şu cevabı verdi:
"Teknik direktörümüz Christoph Daum ve takıma çok güveniyorum. Şu anda son haftalarda takımımız çok iyi oynuyor. Burada bir özeleştiri yapmak istiyorum. Sezon başında bir santrfor almamakla hata yapmışız. Bu bir gerçek. Devre arasında inşallah Bursasporumuz'a yakışan bir santrfor alacağımızı şimdiden söyleyebilirim."