– BURSASPOR teknik direktörü Christoph Daum’un Belçikalı yardımcısı Rudi Verkempinck kulübün resmi televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu.
Bursaspor’da çok iyi bir taraftar kitlesi olduğunu belirten Verkempinck, "Bursaspor’da çok iyi bir taraftar kitlesi var. Hiçbir zaman iç sahada 11 kişi olmazsınız. 12’nci kişi de önemlidir. Bursaspor taraftarı bunu yapabiliyor. İçeride oynadığımız son maçta bizi çok iyi desteklediler. Kulübümüz için onlar çok önemli. Her zaman birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Camia olarak bir aileyiz ve birlikteliği yakalarsak başarılı oluruz" diye konuştu.
"DAUM’LA ÇALIŞTIĞIM İÇİN ŞÜKREDİYORUM"
Teknik direktör Christoph Daum’dan övgü dolu sözlerle bahseden Verkempinck, "Daum benim çalıştığım en iyi teknik direktör. Onunla çalıştığım için şükür ediyorum. Hergün ondan bir şeyler öğreniyorum. Bana sorumluluk vererek daha fazla çalışmamı sağlıyor. O benim için çok önemli. Benim arkadaşım ve patronum. Ben onun izinden gidiyorum ve onu destekliyorum" dedi.
"POZİTİF DÜŞÜNMEMİZ GEREKİYOR"
Bursaspor’da göreve başladıklarında zorlu bir süreçten geçtiklerini anlatan Verkempinck şunları söyledi:
"Bursaspor’a geldiğimizde önümüzde zorlu bir süreç vardı. İnişli çıkışlı bir ilk yarı oldu. Oyuncuların fiziksel ve mental anlamda eksileri vardı. Bunları düzeltmeye çalıştık. Baktığımızda 4 puan daha alabilirdik. Pozitif düşünmemiz gerekiyor. Takım her geçen gün takım olma yolunda ilerliyor. Oynadığımız son maçları kaybetmememiz önemli. Futbolcularımızla sürekli konuşuyoruz. Pozitif ilerlemeyi görüyoruz. Mesela Sestak, bize hücumda hız kazandırdı ve etkili bir silah haline geldi. Devre arasında yapacağımız hazırlıklarla takım daha iyi duruma gelecek. Herkes de buna inanmalı."
"BEŞ BASAMAK ÇIKARSANIZ DÜŞERSİNİZ"
Takımın genç futbolcularıyla özel ilgilendiklerini söyleyen Rudi Verkempinck sözlerini şöyle sürdürdü:
"Genç futbolculara gelirsek, herkes Enes Ünal’ı soruyor. Bu bence doğru değil. Daha çok gençler. Batuhan ve Ertuğrul için de aynı şeyi düşünüyorum. Zamana ihtiyaçları var. Bu mücadelede ayakta kalabileceklerini umuyorum. Onlar beş basamak birden çıkmak istiyorlar. Oysa basamakları birer birer çıkmaları gerekiyor. Birden beş basamak çıkarsanız düşebilirsiniz. Onları korumak zorundayız. Menajerler ve dış etkenler kafalarını karıştırabilir. Onların gelişimi için birlikte plan yapıyoruz."
"YOĞUN FİKSTÜRÜMÜZ VAR"
"Süper Lig kaliteli ve sert bir lig" diyen Verkempinck, "Önemli oyuncular var. Maddi anlamda güçlü takımlar var. Bizim 10 katımız bütçeye sahip takımlar var. Bursaspor olarak da kalitemiz ve isteğimiz mevcut. Hedefimiz ilk 5 içinde yer alarak Avrupa Kupaları’nda mücadele etmek. Türkiye Kupası da bizim için önemli. Yoğun bir fikstürümüz var. 4 haftada 10 maç oynayacağız. Bu süreçte çok iyi çalışırsak atlatabileceğimizi düşünüyorum. Futbolcuların fiziksel seviyelerini sürekli control etmemiz gerekiyor. Forma giysin giymesin her oyuncuya ihtiyacımız var. Mesela kaptan İbrahim oynamasa da bize önemli katkıları var" şeklinde konuştu. EK(CE/AÖ)