BURSASPOR Teknik Direktörü Christoph Daum Fenerbahçe mağlubiyetini değerlendirdi. Daum şunları söyledi: "Sonuç bizim için kötü. Diğer tarafa baktığımız zaman takımımız iyi oynadı. İkinci golü atamadık ve iki tane de gol pozisyonu yakaladık. Duran toplarda fiziksel olarak rakipten daha zayıftık. Müsabaka içinde bir tek oyun içinde pozisyonları oldu. Duran toplar futbolun içinde olan şeyler. Bunu kabul etmemiz gerekiyor. Takımımız çok iyi bir müsabaka çıkardı. Onları kutluyorum. 2-1'den sonra yine takımımız oyuna ortak oldu ve 2-2'yi yakalamaya çalıştı ve yakaladı. Son golde gördüğümüz gibi barajdan dönen ve sonra futbolcunun önüne düşen top var. Bir sürü insandan çok iyi oynadığımızı duyduk. Fakat bunları toplarsanız sonuçta mağlup olduk. O yüzden iyi oynadığımızdan dolayı kendimize bir şey çıkaramayız. Futbolcularımız idmanda çalıştıklarımızı sahaya yansıttılar, fakat duran toplarda daha iyi olmalıyız. Önemli olan müsabakayı geride bırakarak önümüze bakmamız. Zaman zaman futbol içinde şans da yanınızda olması gerekiyor."
'Duran toplar konusunda önlem alınacak mı? Santrafor düşünüyor musunuz?' sorusuna tecrübeli teknik adam, "Futbolcularımızın uzatma makasına koyacağız ve onları uzatacağız. Başka futbolcularımız olmadığı için mevcut futbolcularla çalışmamız gerekiyor. Puan olarak çok fazla arayı açmamamız gerekiyor" cevabını verdi.
'Derbiyle ilgili öngörünüz var mı?' şeklindeki soruya Daum, "Bizim derbimiz Sivas'ta. En fazla o beni ilgilendiriyor" diye cevapladı.
FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ ERSUN YANAL: "KAZANDIK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal deplasmanda aldıkları 3 puan sonrası değerlendirmelerde bulundu. Yanal şöyle konuştu: "İki farklı devre, iki farklı oyun. Sonuca giden ve kazanan takım olmak ayrı bir mutluluk. Bursaspor'u kutluyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Bizle oynayan takımlar bizimle mücadele etmek zorundalar. Yüksek tempolu bir oyun oldu. Burada evimizde gibi oynadık. Kazanmak için her türlü hamleyi denedik. Biz büyük bir aileyiz. Buradan başkanın doğum gününü de kutluyorum. Kazandığımız için mutluyuz. Son dakika adeti gibi oldu, ama Fenerbahçe'nin önemli özelliği her dakikayı kıymetli buluyor. Oyuncularımızın özellikle oyuna katıldıktan sonraki performanslarından dolayı kutluyorum. Kazandık yolumuza devam edeceğiz."
Bir gazetecinin, 'Şu anki tabloya göre sezon sonunu nasıl görüyorsunuz?' sorusuna Yanal, "Farklı bir yarış. Bu yarış içinde Fenerbahçe'yi çok iyi tanımlamak lazım. Biz çok büyük bir camiayız. Saha içindeki duruş oldukça gurur verici. Tüm oyuncularımı kutluyorum. Önümüzde kaç puan alacağımızı hesap etmeyeceğiz. Her maçı kazanmaya çalışacağız. Sonuç zaten gelecektir" dedi.
Hakemlerle ilgili yöneltilen soruyu Yanal, "Çok tempolu bir maç. Hakemler iyi niyetli ve tutarlı olmaya çalışıyorlar. Onların eğitimlerini ve çabalarını biliyorum. Şu anda çok kuvvetli bir yönetici başlarında. Tarafsız biri. Ciddi bir şekilde hakemlikle ilgili uluslararası misyonumuz da yükseliyor. Ben hakemlerle ilgili onların daha özgür olmaları gerektiğini düşünüyorum. Adamların işi çok zor. Allah yardımcıları olsun. Ben onların yerinde olmak istemezdim" diye yanıtladı.
Derbi ile ilgili ise başarılı teknik adam, "Galatasaray Fenerbahçe derbisi dünyanın en büyük derbisi. Herkes umarım futbola doyar. Futbolun içinde kalmak isterim. Futboldur kazanırsınız, kaybedersiniz. Sonuç ne olursa olsun sadece futbol yorumlanır diye diliyorum" yorumunda bulundu.
BURSASPORLU TAİWO VE ŞENER'İN MAÇ DEĞERLENDİRMELERİ
Bursasporlu Taiwo ve Şener Fenerbahçe mağlubiyetini değerlendirdi. "Hoca bizden en iyi futbolu oynamamızı istedi. Biz de onu yaptık" diyen Taiwo, "Futbolda böyle şeyler olabiliyor. Sonuçta bugün kazanamadık. Ama mükemmel oynadık. Sivasspor maçına en iyi şekilde hazırlanacağız" dedi.
Bir gazetecinin, 'Türk futbol kalitesini nasıl buluyorsun?' sorusuna tecrübeli futbolcu, "Türkiye liginde oynamak istiyorsan fiziksel olarak güçlü olman gerekiyor. Fiziksel olarak güçlü değilsen sahaya bile çıkmana gerek yok" cevabını verdi.
Bursasporlu Şener ise maçla ilgili şöyle konuştu: "Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Sonuç olarak yansımadı, ama bizi tatmin etti. 3 haftadır galip geliyorduk ve bunu devam ettirmek istiyorduk. Ama olmadı. Sivasspor maçından galip gelmek istiyoruz. Hakemler için de zor maçlar geçiyor. Bizim değerlendirmemiz yanlış olur. Yorum yapmak istemiyorum. Kötüyse de inşallah kendilerini düzeltirler."
VOLKAN: "ÇOK GÜZEL GALİBİYET ALDIK"
Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Bursaspor maçıyla ilgili şunları söyledi: "İlk yarıda beklenen oyunu oynayamadık, ama devre arasındaki konuşmanın ardından sahaya tekrar çıktık. 90'ncı dakikada benim hatamdan dolayı gol yedik. Takım arkadaşlarım mukemmel çabalarıyla galip gelmesini bildik. Takım arkadaşlarımı ve taraftarlarımızı kutluyorum. Çok güzel bir galibiyet aldık. Her maçı kazanacak kapasitedeyiz. Bunun farkındayız. 3 maçtır son dakika golleriyle kazanıyoruz. Kısmet diyorum. Oynadığımız oyun bunu hakettiğimizi gösteriyor. İlerleyen haftalarda da böyle goller yaşayacağız. Lig sonu için konuşmak çok erken. Bursa'da bu tarz atmosferle karşılaşıyoruz. Önemli olan saha içinde kalması. Son derece iyi bir taraftar grubu vardı."
WEBO: "İKİNCİ YARI DAHA İYİYDİK"
'Maçı iki aşamada değerlendirmek istiyorum' diyerek sözlerine başlayan Webo maçla ilgili şunları söyledi: "İki farklı devre ve iki farklı maç vardı. İlk yarıda çok iyi organize olan bir takım vardı. İkinci yarıya başlamadan önce hocamız tatktik değişiklik yaptı ve bununla rakibin dengesini bozmayı başardı. Bu sayede ikinci yarıda daha iyiydik. Daha iyi bir oyun ortaya koyduk. Goller de sırasıyla geldi. Son dakikada galip gelmek büyük bir mutluluk yaşattı."

EK,FK (CE/RT)