BURSASPOR Kulübü başkanı Erkan Körüstan, yönetimin "istifa etmeyeceğini" belirtti, mayıs ayında olağanüstü kongre kararı almayı düşündüğünü açıkladı.
"KADINLARIN KÖTÜ TEZAHÜRATI DÜŞÜNDÜRÜCÜ"
Başkan Erkan Körüstan, yerel bir televizyonun spor programında açıklamalarda bulundu. Futbol Federasyonu'nun verdiği cezayla ilgili olarak görüşlerini açıklayan Başkan Körüstan, şunları söyledi:
"Cezalı olduğumuz maçta, yine ceza aldık. Kadınların kötü tezahüratta bulunması üzücü ve düşündürücü. Federasyon çok ciddi cezalar veriyor. İkinci yarının başlamasıyla kural değişti. Küfüre karşı destek verdik ama ceza 1 milyon 100 bin TL oldu. Bayanların olması çok enteresan. Reklam filmleri çektik. Çok büyük çalışmalarımız var. Ama provokasyon grubu var. Bunu göz önünde bulundurmalarını söyledim. Herkesi aynı kefeye koyuyorlar. İşleyişte hata var. Kulüp avukatımızla savunma hazırladık. Yine de değişen bir şey olmadı. Bunun hafifletici sebep olmalı. Gözlemciye tribünün bir kısmını gösterdik. Burada tezahürat olacak, dedim. Tamam dedi. Raporuna bir şey yazmamış. İyi niyetli kulüplerin ayırt edilmesi lazım. E bilet uygulaması başlayacak. Küfür olayları bitmesi lazımdı ama federasyon e bileti bekleyebilirdi. Hazırlıksız başlatıldı. 8 yaşında çocuk, bilmeden, yönetim istifa, diye bağırdı. Bu maçta karaborsa vardı. Polisin tespiti de var. Maşalar yapıyor. Bilet verirken, yönetim istifa, diye bağıracaksınız diyor."
"BUNLAR KULÜPTEN GEÇİNMEYE ALIŞMIŞLAR"
Bütün Bursa'nın gelse biye istifa etmeyeceklerini vurgulayan Başkan Erkan Körüstan, "tehditler aldığını" açıklarken şöyle konuştu:
"İlk yöneticeliğim zamanında da bazı şeyler yaşadım. Bilet isteyenler, otobüs isteyenler. Mali asbaşkana bıçak dayadılar. Başkan olduktan sonra size bir şey yok, dedim. Son dönemlerde daha da artmış. Teknik direktörün basın toplantılarına girmeye başlamışlar. Bunlar kulüpten geçinmeye alışmışlar. Bu takım istediğimiz yerde değil. Bunun sebebi protesto. Yabancı futbolculara anlatamıyoruz. Bursaspor tarihinde yaşanmamış şeyleri yaşıyoruz. Bunları kulüp üyeliğinden atma şansımız var. Ama muhalif grup da var. Herşeyi topluyorum ve kongreye saklıyorum. Mayıs ayında olağanüstü kongre yapmayı düşünüyorum. Yönetim arkadaşlarımın haberi yoktu. Bunu ilk kez burada söylüyorum. Tribünlerde provokasyon var. Buna kongrede karar verilsin. Bir daha da bunlar gelmesin."
"KAZIM'IN DA MORALİNİ BOZDULAR"
Colin Kazım konusuna da açıklık getiren Başkan Körüstan, "Kazım'ın da moralini bozdular. Ben onu seviyorum. İkinci çocuğu olunca sakinledi, diye transfer ettik. Onun üzerine çok gidildi. Yazık. Oradan da çok büyük zarar ediyoruz. 4 yıllık sözleşmesi var. Faydalı olsun, diye aldık. Ama en ufak şeyde provokasyon başlıyor. En sonunda böyle bir karar aldık. Daum'a kadro dışı bırak, demedik. Daum da rahatsız olmaya başladı" dedi.
"DÜZELMEK ZORUNDA" 
Kendilerinin de hatalarının olduğunu, bu düzenin kırılması gerektiğini, taraftarın taraftarlığını bileceğini vurgulayan Başkan Körüstan, tribün liderleri ve derneklerle büyük çaplı toplantı yapacağını dile getirirken de şu görüşleri savundu:
"Merhum Başkan İbrahim Yazıcı'yı da delirtmişler. O da biz bu zihniyetle gidersek 50 yıl bekleriz, demiş. Sokakta geziyorum. Bırakmayın iyi işler yapıyorsunuz, diyorlar. Ben de tribünden geldim. İstanbul kulüpleri bu olayları çözmüş. Düzelmek zorunda. Böyle giderse olmaz. Allah korusun vahim olaylar da olabilir. Biz olay yaşamadan çözelim diyoruz. Otobüs bilet verilir. Ama kulüpten olmaz. Kulübün içine girmeye başlıyorlar. Biz Bursaspor'u alırken ne aldığımızı bilmiyorduk. Kongrede anlatacağız. Bursaspor'a zarar geldiğini söyleyeceğiz. Geçen haftadan itibaren üye alımını durdurduk. Kongreden sonra devam eder. Benim üzerimde baskı yok."

EK(CE/AÖ)