BURSASPOR Divan Kurulu toplantısı, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya başkanlığında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan kurulu toplantısında kulübün ve takımın durumu, kulübün ileriye dönük çalışmaları hakkında görüşme yapıldı.
Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan divan kurulu toplantısında yaptığı açıklamada kulübün durumu hakkında bilgi verdi. "Biz bu açıklamaları yaparken kimseyi hedef almıyoruz, kimseyi suçlamıyoruz, kimseyle kavga etmek istemiyoruz" diyerek sözlerine başlayan Körüstan, "Bursaspor’un kimseyle sıkıntısı olmasın. 2010 senesinde yakaladığımız şampiyonlukta nasıl şehir birlik ve beraberlik içinde oldu. Yine bu başarıların gelmesi için kavgaların olmaması lazım. Biz taraftarıyla, basınıyla, yöneticisiyle, sanayicisiyle, kentiyle birlik içinde olmamız lazım. Yönetimimizin ilk divan kurulu toplantısında bütçe ile ilgili açıklamalar yapmıştım. Bu durum yanlış anlaşıldı, tekrar bununla ilgili açıklamalar yapacağım. Bursaspor’un daha önceki divan toplantısında 25 milyon TL bütçe açığı olduğunu söylemiştik. Şimdi ise 29 milyon TL’ye çıktı. Kur farkı ve forma reklamı alamamamızdan dolayı çıktı bu. Forma reklamı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
GELDİĞİMİZDE 4 MİLYON 222 BİN TL HAZIR PARA VARDI
"İlk geldiğimizde kulübün kasasında 4 milyon 222 bin lira hazır para vardı" diyen Başkan Körüstan, "O dönemde, N’Diaye’nin nisan 2019 yılına kadar transferinden 3 milyon Euro senet vardı. Diğer alacaklar da 675 bin liraydı. Toplamda 12 milyon 841 bin liralık değerimiz var. Bunun karşılığında Bursaspor’un borçları vardı. Menejerlere 2 milyon 231 bin lira, bonservis bedeli borçlarımız 250 bin liraydı. UEFA’ya da Mbesuma ile ilgili 280 bin Euro borcumuz vardı. Biz bu borcu ödedik. Satıcılara 314 bin lira, futbolcu ve teknik kadroya olan borcumuz 4 milyon 389 bin lira, vergi borcumuz 1 milyon 272 bin lira, ödenecek senetler, bunun dışında Ertuğrul Sağlam’a verilen para ve Atatürk Stadyumu’nun şampiyonlar ligine hazırlanması için yapılan çalışmaların değeri var. Bunların toplamı da 3 milyon 476 bin liradır. Taksitlendirilmiş borçlarımız ise, 4 milyon 401 bin liradır. Yöneticilere ise 1 milyon 806 bin lira borcumuz var. Toplamda ise borcumuz o dönemde 18 milyon 819 bin liraydı. Kasadaki değerlerimiz göz önüne alındığında şu andaki borcumuz 5 milyon 977 bin lira" diye konuştu.
CİDDİ PROJELERİMİZ VAR
Kalıcı gelirler için ciddi projelerin olduğunu belirten Körüstan, "Biz artık bir şeyler yapmamız gerekiyor. Ya kalıcı gelir sağlayacağız ya da şampiyon olacağız. Bizim ciddi projelerimiz var. Kalıcı gelir nasıl sağlarız bunu düşünüyoruz. Tüm Bursa'nın kenetlenmesi lazım. Elimizde çok ciddi projeler var. Kısa vadede ilk olarak stat görünüyor. En kısa zamanda belediye başkanıyla toplantı yapacağız. Kendisi, 'Bu stadın bütün gelirleri Bursasporundur' dedi. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Orada ciddi satış yerleri var. Bursaspor'un geleceğini kurtaracak en güzel projelerden bir tanesi. Başkan birkaç kapıyı satıyormuş. Neticede o stadın bitmesi için paraya ihtiyaç var. Stadın gelirlerinin başka bir yere verilmesi söz konusu değildir. Minareliçavuş'ta yerimiz var. Bununla da ilgili çalışmalarımız sürüyor. OSB yönetimiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Sayın bakanlarımızla Ankara'da görüştük ve olumlu yanıt aldık.Zaman alınan bir proje. Ona da ara verilecek ama takipçisiyiz. Şirketleşmeyle ilgili çalışmalarımız var. Rahmetli başkan İbrahim Yazıcı döneminde bu başlamıştı. Ancak mahkeme süreci nedeniyle bu çalışmalar askıya alındı. Şirketleşme çalışmalarını da çok hızlı bir şekilde hayata geçirmek istiyoruz. Tüzüğümüzün değişmesi lazım. Bununla ilgili kurul oluşturuldu. Şu anda çok genç arkadaşlarımız çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. İnşallah en kısa zamanda bu tüzüğü hayata geçireceğiz" dedi.
GENEL DİREKTÖR AYHAN BARIŞICI: "OZAN İKİNCİ YARIYA YETİŞEBİLİR"
Bursaspor Kulübü Genel Direktörü ayhan Barışıcı takımın golcüsü Pinto ve sakatlığı süren Ozan İpek'le ilgili bilgi verdi. Barışıcı, "Bir Pinto ve bir Ozan İpek meselesi var. Bunların ikisi de mesele değil. İkisi de bizim için kadromuzda bulunan futbolcularımız. Zaman zaman hepimizin yaşam tarzı içinde rahatsızlıklar olabiliyor. Ben de 3 yıla kadar panik atak meselesi yaşamıştım. Bunları gençliğe verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Pinto bugüne kadar santrfor mevkiinde düşündüğümüz arkadaşımız. Önümüzdeki günlerde kafa yapısında bazı şeyleri halledebilirse bizimle uzun süre çalışacağına inanıyoruz. Ozan İpek'in sakatlığı devam ediyor. Almanya'da tedavisinin 1 aylık bölümünü hallettireceğiz. Onun da ikinci devre takıma katılması büyük ihtimal gerçekleşecektir" dedi.
BURSASPOR ESKİ İKİNCİ BAŞKANI RECEP BÖLÜKBAŞI: "MEVCUT YÖNETİME DESTEK VERMEMİZ GEREKİYOR"
Merhum başkan İbrahim Yazıcı döneminde ikinci başkanlık görevini yürüten Recep Bölükbaşı divan kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sayın başkanımız çok güzel konuştu. Bizler de buna benzer konuşmaları geçmişte yaptık. Bursaspor'da yöneticilik yapacak arkadaşların bayrağın çok daha yukarılara çıkarması tüm yönetimlerin görevleridir. Daha birinci haftadan yönetimimize 'istifa' denilmesi hiç hoş olmadı ve buna çok üzüldük. Şu andaki yönetim 4 aylıktır. Biz de geldiğimiz zaman rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı, 'Bizi bu seneyle yargılamayın' demişti. Bu yönetim ve başkanı da bu seneden yargılamamamız ve destek vermemiz gerekiyor. Bir takım yanlış anlama ve değerlendirmeler oluyor. Sabırlı olmamız gerekiyor. Her yönetim ve başkanın ayrı yoğurt yiğişi vardı. Biz de farklıydık. Zaman içinde daha iyi olacaktır. Önemli olan camianın sabırlı olmasıdır. Şeffaflık konusunda biz de gerektiği kadar şeffaf olduğumuzu düşünüyoruz. Her divan kurulunda gelir-gider tablolarıyla ilgili broşürler dağıttık. İleride çok raha güzel şeyler olacaktır. Bursaspor 6 ayda bir kongre yapmaktan, saha içi-saha dışı kavgalar yapmaktan sıkıntılar yaşamıştır. 2015'de olağan genel kurul vardır. Herkes etekteki taşları tutup 2015'te tabelaya bakıp eleştireceğiz."