BURSASPOR teknik direktörü Christoph Daum, pazartesi akşamı deplasmanda oynayacakları Kayserispor maçına değerlendirirken 3 maçın takımın yönünü belirleyeceğini söyledi.
Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Alman teknik adam, şöyle konuştu:
"Bu maçlar için fiziksel dururumuz önem taşıyordu. O yönde çalışmalarımız oldu. Bu maçlarda sinirlere hakim olmanız gerekiyor. Bu olay tamamen konsantrasyonla ilgili. Bu tip maçlarda kendimize hakim olmanızla gerikyor. Bu yönde çalışmalar yaptık. Önemli olan bizim yönümüzü belirleyecek bu maçlarda mücadele gücümüzü en üst seviyede göstermemiz gerekiyor. Bunu birlik ve beraberlik içersinde herkes birbiri için mücadele edecek. O yüzden dün birlik beraberlik göstermesi için takım ruhu açısından Kervansaray Termal Otel’in kaplıcasına gittik."
"TAKIM OLMALIYIZ"
Daum, takım ruhu için birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekerken de şunları söyledi:
"Benim için takım oyununu oynamak için sahada yalnız antrenman, maçlarda bir arada olmak değil. Bence özel hayatlarda da birlik ve beraberlik içinde olması gerekir. Bunu yaptığınızda takım olabiliyorsunuz. Maçlarda en büyük sıkıntılarımızdan biri gol vuruşlarındaki sorunlarımızdı. Çok gol pozisyonu üretip bunları sonuca gitme açısından değerlendiremiyorduk. Bunu giderebilmek için çok olumlu çalışmalar yaptık."
FUTBOLCULARLA ANALİZLER YAPTIK
Daum, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Fiziksel çalışmalarımızı arttırmak yanı sıra futbolcularımızla tek tek görüşmeler yapıldı. Bunu yaparken tek amacımız takımı daha iyi getirmekti. Şimdi önümüzdeki 3 maçı kazanmak isitiyoruz. Bu hedefle ilk maçımız olan Kayserispor’u yenmek için her şeyi yapıyoruz. Maça baktığımızda 2 farklı takım var. Biri Avrupa’ya gitme, diğeri ise ligde kalabilmek açısından hayati bir maça çıkacak. Bu nedenle takım disiplininden kopmadan son dakikaya kadar mücadele eden ve maçı kazanan taraf olmalıyız. Umuyorum takımımız daha önceki maçlarda olduğu gibi üzerindeki baskıyı üst seviyeye çıkarıp sonuca gideriz. Bu üç maçta kesinlikle sporcularımızın limitlerini aşması gerekiyor. Bursaspor formasını taşıyan herkes bu bilinci taşıyor."
"ŞENER YETİŞEBİLİR"
Basın mensuplarının sakatlıklarla ilgili soruları üzerine Daum, şu bilgileri verdi:
"Şener'in ayağı burkuldu. Ödem oluştu. Maça kadar büyük bir ihtimalle hazır olacak. Ferhat, Serdar ve Caja maça yetişecek gibi değil. Yine de önümüzde birkaç günümüz var. O sürede değişebilir. Kayserispor’u durumunu futbolcularımıza her gün kısa kısa aktarıyorum. Karşımızdaki rakibi abartmadan mücadele etmemiz gerekiyor. Ancak futbolcularıma maçın ne denli önemli olduğunu ve maça odaklanmamız gerektiğini aktarıyorum."

CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF