BURSASPOR’un tecrübeli futbolcusu İbrahim Öztürk Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. İbrahim, "Bu yıl yeni bir sayfa açıyoruz" dedi.
Teknik direktör Şenol Güneş hakkında düşüncelerini söyleyerek sözlerine başlayan İbrahim, "Şenol hocayı tüm dünya biliyor. Kendisini kanıtlamış iyi bir teknik direktör. Onun bilgi birikimi, tecrübesine çok ihtiyacımız var. İnşallah en iyi şekilde uyum sürecini atlatıp, disiplininden faydalanırız" diye konuştu.
"GEÇTİĞİMİZ YIL ÖNEMLİ BİR DERSTİ"
Geride kalan sezonu değerlendiren ve yeni bir sayfa açtıklarını söyleyen kaptan İbrahim, "Geçtiğimiz sezon bir çok şeyi yaşadık. Bunlar takımı etkiledi. En büyük sıkıntılardan biri seri yakalamaktı. Geçtiğimiz sezon bunu gerçekleştiremedik. Lig bir noktaya kadar dengeli gidiyordu ama kopma noktalarında kendi lehimize çeviremedik. Beklemediğimiz, hedeflemediğimiz noktada bitirdik. Bu bizim için büyük bir ders oldu. Bu yıl biraz daha tecrübeliyiz. Yeni gelen arkadaşlarımız da ciddi anlamda takımın parçası oldular. Takım olabilmek için biraz zamana ihtiyacınız oluyor. Bu yıl inanıyorum ki çok daha farklı olacak. Yeni gelen arkadaşlarımız var. Teknik direktörümüz de  Bursaspor olarak ne istenildiğini çok iyi biliyor. Bir adım daha ileri atmamız gerekiyor. Her yıl hedefe oynayan takımız ve oynamak zorundayız. Bu şehir bunu fazlasıyla hakediyor. Benim burada 7’nci yılım. Bizim için geçtiğimiz yıl önemli bir dersti. Bu yıl yeni bir sayfa açıyoruz" şeklinde konuştu.
"ELİNDEN TUTUP KALDIRMALI"
Birlik ve beraberliğe dikkat çeken İbrahim, "İkinci yarıya baktığımız zaman çok fazla taraftarımızla maç oynayamadık. İçeride taraftarımızla birlikte 12 kişi oynuyorduk. Bunun eksikliğini hissettik. Herkesin kendine göre muhakkak haklı tarafları vardır. Birlik bütünlük içinde olmamız gerekiyor. Çalışanından tutun, basını, taraftarı, futbolcuları, Bursaspor’a inanan herkesin birbirine ihtiyacı var. Birimiz düştüğü zaman diğeri elinden tutup kaldırmalı. Birbirimize inandığımız sürece başaramayacağımız iş yok. Bunu başardık. Neden bir daha olmasın?" dedi.
"REKABET HER ZAMAN VAR"
Forma rekabetiyle ilgili İbrahim, "Futbolda rekabet her zaman vardır. Bizim içeride çok iyi bir arkadaşlığımız var. Gelenler de kısa sürede uyum sağlıyor. Rekabet muhakkak olacak. Herkes oynamak için burada. Lig uzun maraton olduğu için herkese ihtiyacımız oluyor. Tatlı bir rekabet var ve bu olduğu sürece başarı oluyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI