BURSA, () - BURSASPOR Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, 23 Mayıs 2014 Cuma günü saat 18.00'de Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'un düzenli bir şekilde yapılabilmesi için Divan Başkanlık Kurulu olarak bir takım kararlar aldıklarını açıkladı.
Şankaya yaptığı açıklamada Genel Kurul’da üç başkan adayının yarışacağını ve seçilecek olan başkanın Divan Kurulu olarak arkasında olacaklarını belirtti. Sadece Divan Kurulu’nun değil, tüm Bursa’nın seçilecek olan başkana sahip çıkması gerektiğini belirten Şankaya, "Bursaspor maalesef layık olduğu yerde değil. Layık olduğu yere taşımak için camiada birlik, beraberlik havasını yakalamamız lazım. Şampiyon olduğumuz sezon Fair-Play ödülünü kazanmıştık. Ne oldu da taraftarımız bu kadar agresif oldu? Fair-Play ödülünü başka yerlere bıraktı. Neden devamı getirilmedi? Türkiye’ye örnek taraftar olmamız fena mı olurdu? Seyircimizin bundan sonraki süreçte tekrar Fair-Play ödülüne aday olmasını çok istiyorum” dedi.
Divan Başkanlık Kurulu olarak Olağanüstü Genel Kurul’un sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için bir takım kararlar aldıklarını belirten Şankaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen sezon yapılan Genel Kurul’daki görüntüyü bu sefer görmek istemiyoruz. Bu nedenle aldığımız kararlarımız şöyle; Genel Kurulumuzun yapılacağı Atatürk Spor Salonu’nun iç otoparkına araç alınmayacak. Üye olmayanlar ve kimlik kartı olmayan kişiler salona alınmayacak ve oy kullanamayacaktır. Her üyeye girişte bileklik takılacaktır. Bilekliği olmayan kişiler salona alınmayacak ve oy kullanamayacaklardır. Aynı zamanda üyeler bilekliklerini çıkarıp başka birine veremeyecekler. Çünkü bilekliği çıkardıkları an, bileklik tekrar yerine takılamaz hale geliyor. Bu nedenle oy kullanma hakkını da kaybedeceklerdir. Üyelerimiz bilekliklerini oy kullandıktan sonra çıkartabileceklerdir. Oy kullanımı 10 sandıkta yapılacaktır. Üyeler hangi sandıkta olduğunu üye numarasına göre takip edecektir. Herhangi bir kargaşa oluşmaması adına, her sandık için 31’er üye numarası okunacak ve numarası okunan üyelerimiz oy kullanma alanına ineceklerdir. Numarası okunmayan üyelerimiz oy kullanamayacaklardır. Oy kullanırken üyelerimiz görevlilerimize nüfus cüzdanları ve genel kurul giriş kartlarını vereceklerdir. Her sandık başında 31’er üyenin oy kullanacağını düşünür ve 1 üyenin yarım dakikada oy kullandığını hesaplarsak, oylamanın yaklaşık 2 saat içerisinde biteceği tahmin ediyoruz. Üyelerimizden rica ediyorum numaraları okunmadan sandık başına inmesinler. Herkes bu kurallara uyarsa daha kısa zamanda oylamayı bitiririz. Geçtiğimiz yıl yaşananlar hiç iyi olmadı. Türkiye’ye örnek olacak bir Genel Kurul geçirmek istiyoruz. Bu Genel Kurul’da üye haricinde salona kimsenin girmemesi için gereken önlemleri aldık. Bu yıl misafir kartı bastırmadık. Üye olmayan arkadaşlarımız lütfen kapıya gelerek görevlilerimizden misafir kartı talep edip arkadaşlarımızı sıkıntıya düşürmesinler. Geçtiğimiz Genel Kurul’da misafir kartı alan kişiler salon içerisinde tezahüratlar yaptılar. Bunları önlemek için bu kararı aldık. Ben Genel Kurul’un Bursaspor’umuza hayırlı uğurlu olmasını, seçilecek olan arkadaşımızın da tüm Bursa’nın arkasında olmasını diliyorum."

EK (CE/RT)