Son dönemlerdeki terör olaylarını protesto eden taraftarlar tribünlerde Türk bayrakları sallarken, saha içinde de altyapıda oynayan futbolcular bayraklarla yer aldı. 

Yeşil-beyazlı takım, Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında sahasında Gaziantepspor’u konuk ediyor. İlk maçlarından mağlubiyetle ayrılan her iki takım da müsabakaya 3 puan için çıkıyor.

DZSUDZSAK 11’DE, STOCH YEDEK
Öte yandan yeşil-beyazlı takımın yeni transferleri de kadroda yer aldı. Yeni transferlerden Balazs Dzsudzsak ile Isaac Cuenca ilk kez ilk 11’de mücadele edecek. Yeni transfer Miroslav Stoch ise yedek kulübesinde oturacak. Ayrıca Advincula, Sivok, Jorquera gibi isimler de ilk kez taraftarlarının önüne çıkıyor.

TERÖRE TÜRK BAYRAKLI TEPKİ
Stadyumun büyük bir bölümünü dolduran Bursaspor taraftarları da mücadele öncesi teröre lanet yağdırdı. Müsabaka öncesi dağıtılan Türk bayraklarını alan taraftarlar tezahüratlarla tepkilerini dile getirdi. Müsabaka öncesinde taraftarlar tribünlerde, altyapıdan yetişen futbolcular ise saha içinde Türk bayrağı salladı. Ayrıca saha içi ve tribünlerde de dev Türk bayrakları açıldı. ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ gibi tezahüratlarda bulunan taraftarlar, oyuncularına da destek verdi. Futbolcuları tek tek tribünlere çağıran futbolcular yumruk şov yaptırdı. Ayrıca teknik direktör Ertuğrul Sağlam lehine de tezahüratlarda bulunuldu. Ayrıca Bursasporlu futbolcuların sahaya ısınmak için siyah formayla çıktığı görüldü.

TOPÇU İLE SAĞLAM İLK KEZ RAKİP
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu ilk kez birbirlerine rakip oldu. Uzun yıllar aynı takımda oynayan ve Bursaspor’un şampiyon olduğu sezonda birlikte çalışan ikili, müsabaka öncesinde birbirlerine başarı dileklerini sundu.