Cemal EKENTOK/ BURSA, () - BURSASPOR Kulübü’nün Divan Başkanlık Kurulu toplantısı bugün Bursaspor’un Özlüce Tesisleri’nde yapıldı. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya’nın açış konuşmasının ardından oturum başladı.
İlk olarak Bursaspor’da 10 yıl forma giyen ve son yıllarda kaptanlık yapan Ömer Kılıç Divan Kurulu üyeliğine alındı. Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, takım ve kulüple ilgili açıklamalarda bulundu. Bölükbaşı, “1 ay önce göreve geldik. Başkanımızın dediği gibi çiçeği burnunda bir yönetimiz. Bizi bu göreve getirenlere teşekkür ediyorum. Yönetime ve kulübe yabancı değilim, İçindeydim. Geçen yönetiminde bazı şanssızlıklar oldu. Onlarda kongre kararı aldı. Şans eseri Avrupa’ya gideceğiz. En iyi şekilde temsil edeceğiz. Ekonomik yönden de biz teslim ederken böyle değildi. Birazın üzerinde sıkıntı var. Özellikle kısa vade için” diyerek şunları söyledi: "Uzun vadede projelerle çalışmalar yapıp dar boğazdan çıkacağız. Bir aydır şehrin büyükleri, sivil toplum örgütleri ziyaretlerini sürdürüyor. Çok güzel bir olay. 5 adaylı kongre sonrası bir bölünmüşlük gözlendi. Birlik ve beraberlikle güzel adımlar atılacaktır. Biz koltuğa bağlı değiliz. 1 yıl için geldik. Mayıs’ta kongre var. Başarılı olur, üyelerde isterse göreve devam ederiz. Çalışırken sizlerin desteğini hissetmemiz lazım."
ÜÇ TRANSFER YAPTIK
Türkiye’de etik olarak üst düzeyde olan Şenol Güneş hocamlızla anlaştık. Üç arkadaşla anlaştık. 95 doğumlu Emre’yi, Sivasspor’dan Aydın Karabulut’u aldık. Hocamızın isteği doğrultusunda Bakaya Traore’yi aldık. Milan’dan bedelsiz olarak 3 yıllığına transfer ettik. Bu transferler kabul gördü. İyi yolda olduğumuzu düşünüyorum. Yapacak işlerimiz çok. 50 milyondan fazla borç ar. Çekler kesilmiş, Temmuz ve Ağustosta gelecek, menajer ödemeleri var. Geriye dönük üç aylık ödenmemiş paralar var. Üç bankaya temlikler yapılmış. Bunları çözmeye çalışıyoruz.
SÜREKLİ AVRUPA’DA OLACAĞIZ
Bursaspor hak ettiği yeri bir daha inmemek üzere, aşağı düşmemek üzere, yerinde hep sabit kalacak şekilde olması için hedefliyoruz. Avrupa kupalarına sürekli gitmek istiyoruz. Alt yapıdan gelen arkaüdaşlarımız daha başarılı olacaktır. Geçmişte iyi takımımız vardı. 30 Haziran’da top başı yapacağız. 9 gün çalışıp, Kartepe’ye gidilip kamp yapılacak. Karpete’yi Şenol Güneş’in isteği ile oldu. Parasal sıkıntı söz konusu değildir. Birde Avrupa Kupaları maç trafiğinden kaynaklanmıştır.
BURSASPOR’UN BORCU ÇOK BÜYÜK
Biz daha yeniyiz. Giderken para teslim etmiştik. Gelirken para olmadığı gibi çok büyük borç vardı. Burası bizim çiftliğimiz ve işyerimiz değil. Verilen görevi yaparız. Biz gideriz başka arkadaşlar gelir. Divan genel kurulunda üstünde. 78-80’i zor buluyoruz. Türkiye’nin en büyük şehir takımıyız. Ben istiyorum ki bu salona sığmayalım. Herkesin, eksiksiz buraya gelmesini, eleştirilerini dinlemek istiyoruz. Onların göstereceği yollardan daha iyi yönetebiliriz. Ön yargıya ve yargılanmaya karşılıyız.
TARAFTAR TAKIMA SAHİP ÇIKSIN, DESTEKLESİN
İlk divan kurulu toplantımız. Başkan olarak ta ilk konuşmam. Burada taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Ne olur Bursaspor’u severken incitmeyelim. Geçen sezon 2 milyon 200 bin TL ceza ödedik. Birçok kazanabilecek maçı kaybettik. Hep zarar oldu. Bizim dönemimizde birlikte olalım, bütünleşelim, ayrışmayalım ve takımımızı destekleyelim. Lütfen futbolcularımıza sahip çıkalım. Gönderebildiklerimizi göndereceğiz. Gönderemediklerimizle devam edeceğiz. Kendi kendimize zarar vermeleyim.
HAKEMLERDE HATA YAPABİLİR
Hakemlerde insan. Onlarda hata yapar. Protesto edersek 3-4 hafta sonra yeniden karşımıza çıkacak. O zaman bize karşı ön yargılı olacak. O nedenle sakin olmak gerekir. Yeni dönemde hep birlikte çalışalım, düşünelim. Kenetlenelim. O zaman başarı daha kolay gelir. Biz bu duygular içinde çalışıyoruz. Yönetim olarak 7 gün 24 saat çalışıyoruz."
Başkanın bu konuşması Divan Kurulu üyelerinin büyük alkışını aldı. Daha sonra üyeler söz alarak görüşlerini açıkladı. Üyelerden Erhan Sevimli genel kurulun iki ayrı günde, ilk gün başkan konuşmaları, ikinci günde ise seçimlerin yapılmasını, büyük anıların yaşandığı Atatürk Stadı’nın yıkılmamasını önerdi.
Aydın Çoközler, Divan kurulunu görevi yapmadığı yönünde eleştirdi. Çoközler, “10 yıldır Divan görevini yapmıyor. Tüzükte 3 ayda bir kez mutlaka yapılmasını istiyor. Ama Divan Kurulu 6 ayda zor toplantıya davet ediyor. Oraya gideceğiz. Ne olacak diyorlar. Divanı güven tazelemeye davet ediyorum. Kendileri de aday olsun” dedi.
Lemi Keskin, “Divan üye sayımız 400. Yönetim ve gazetecileri çıkartırsak şuan salonda 50 kişi var. Herkes bir işe yaramadığını hissettiği için gelmiyor. Erdoğan Bilenser başkanlığındaki yönetimde görev yaptım. Divan Kurulunun olmasını önerenlerden biriydim. Şuan işlerliği maalesef yok. Kalıcı kaynak vardı. Benzin istasyonu. Ayda 120 bin TL gelir getiriyordu. Belediye elimizden alıp gitti. Hiç ses çıkmadı. Divanda önerildi. Ama araştırmaya bile gerek görmediler” diyerek sitemlerini dile getirdi.
Saffet Akarsu, “Yönetim bir gazeteyi buradan kovuyor. Ama divan çaresiz kaldı. Bizleri toplantıya bile çağırmadı. Bence bir gazetenin Özlüce’de antrenmandan çıkartılması bu divanın acizliğindendir. Aydın Karabulut’u veto eden başkanın onunla anlaşmaması gerekirdi. Kazım, Aydın’dan daha yetenekli” dedi.
Divan Kurulu üyesi Nuri Karaca eleştiri, “Divan üzerine eleştiriler arttı. Birçok eleştirilere katılıyorum. Gerçekten divan işlevni yerine getiremiyor. Bu yapısıyla görev almayı düşünmüyorum. Diğer kulüplerin divanlarından bilgi alınmalı. Bende eziliyorum. Yeni yönetimi kutluyorum. Gidişatlarını beğeniyorum. Transfer dönemi fazla eleştirmemek lazım. Divanda bu konular konuşmamalı. Burası akil insanların yeri. Bu tesisi yapan Hikmet Şahin’e teşekkür etmiyoruz. Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç’ın forma reklamı için devreye girmeli. Diğer bakanlar kentlerinin takımlarına sürekli reklam aldılar. Arınç’ın da bu konuda devreye girmeli” dedi.
ŞANKAYA: İSTİFA ETMİYORUM
Kadir Şankaya, “Kuruluşundan beri Bursaspor’un içindeyim. Ben istifa edip kaçmam. Ben bundan sonra aday olmayacağım. İyi bir yönetim gelsin ben bırakıp gideyim. Tenkit edenlerden, yönetimle gelmelerini istiyorum” dedi.
BÖLÜKBAŞI’DAN ELEŞTİRİLERE YANIT
Yapılan eleştirilerden sonra söz alan Recep Bölükbaşı, “Buradaki son dakikaları düşünürsek Bursaspor’un neden başarısız olduğu ortada. Başarılı olamazsan o koltuğu bırakır giderim kaçmam. Ben siyasetçi değilim. Bugüne kadar yapmadım. Bursaspor için geldim. İyi bir Bursasporluyum. Bizde hata yapacağız. Divanla, genel kurulla, tüzükle ilgili her şeye varım. Bir aydır şirketime bile gitmedim” dedi.

FOTOĞRAFLI