BURSASPOR Teknik Direktörü Christoph Daum Akhisar Belediyespor maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Zor bir gruptan lider olarak çıkmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Daum, "Zor grupta böyle çıkmak ve birinci olmak takımım adına gerçekten çok sevindirici onları kutluyorum. Bakıldığında Eskişehirspor maçının ikinci yarısı verilen o penaltı olmasaydı, bu gruptan mağlup olmadan çıkacaktık. Takımım adına böyle bir reaksiyon gösterdiği için çok sevinçliyim. Antalyaspor maçı sonrası burada tepki aldık aldığımız bu tepki sonrası takımımız baskı altındaydı. Ancak onlar birbirlerine kenetlendiler ve bu gün bu sonucu aldılar. Ben her zaman işime bakarım her zaman en iyi işi ortaya koymaya çalışırım. Bugün iyi bir takıma karşı oynadık oyunun büyük bir bölümünün hakimi bizdik. Bizim bugün rakibimizi iyi etüt ettiğimizi düşünüyorum. Kendi sahamızda 3 gol atmamızda ayrı sevindirici oldu bizim için. Bu takım da taraftarıda 24 saat sevinebilir. Ondan sonra tamamen önümüzdeki Beşiktaş maçına odaklanacağız" dedi. Daum, Galatasaray eşleşmesi ile ilgili olarak ise yorum yapmak istemediğini söyledi.
HAMZAOĞLU: "FUTBOLCU ARKADAŞLARIMIZIN BU KADAR YORULMUŞ OLABİLECEĞİNİ TAHMİN ETMEDİK"
Maçın Ardından konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu maçın bu skorla tamamlanmasının en büyük sorumlusunun kendisinin olduğunu belirterek, "Futbolcu arkadaşlarımızın bu kadar yorulmuş olabileceklerini düşünmedik ve aynı kadro ile bu maça çıktık hata yapmışız. Maçın ikinci yarısında görmüş olduğumuz kırmızı kart sonrasında zaten iyi olan Bursaspor oyunun hakimiyetini daha da ele geçirip farklı kazandı. Kupa maceramız maalesef buraya kadarmış. Gruplardan çıkan takımları da, çıkamayanları da kutluyorum. Futbolcu arkadaşlarıma bizlere bu heyecanı yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Bundan sonra ligdeki maçlarımıza bakacağız" dedi.
EMİN ALADAĞ
Akhisar Belediyesporlu futbolcu Emin Aladağ ise, "Kazanmamız gereken bir maçtı bunun bilinciyle geldik, fakat olmadı. Bundan sonrası lig için hakemlerin biraz daha adil davranmaları gerekiyordu. Maçın başındaki pozisyonlar için kart göstermezken bizim pozisyonda hemen kırmızı kartını gösterdi" dedi.
MERTER YÜCE
"Geçen hafta Eskişehir maçında da aynı hikayeyi yaşadık" diyerek sözlerine başlayan Merter ise şunları söyledi: "Belki de garantilemiş olarak buraya gelebilirdik, ama olmadı. Hakem tutarsız davrandı. Taiwo’nun dirsek attığı pozisyonda kartını kullanmadı ama bize karşı kırmızı kartını hemen gösterdi. Hakemlerin daha adil olmalarını istiyoruz."
İBRAHİM ÖZTÜRK
Lider olarak çıkma hedefini gerçekleştirdiklerini ifade eden Bursasporlu İbrahim, "Türkiye kupasında bir hedefimiz vardı. Lider olarak çıkmak biz bugün bunu gerçekleştirdik. İnşallah bu başarımızı finalde kupa ile taçlandırmak istiyoruz" dedi. İbrahim Galatasaray’ın Eskişehir beraberliği ile ilgili olarak ise Tabi rakiplerimiz gelecek. Bu Galatasaray da olabilirdi. Antalyaspor da olabilirdi. Şansımıza Galatasaray oldu. Taraftarımızın da desteği ile finale kalacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
OZAN TUFAN
Bursaspor'un genç oyuncusu Ozan Tufan ise maçla ilgili, "Hedefimiz Türkiye kupasını kaldırmak rakibin kim olduğu çok önemli değil. Yarı finalden de çıkmayı hedefliyoruz bu gün taraftarımızı mutlu ettiğimiz için çok sevinçliyiz" yorumunda bulundu. 

EK,