EN son 6 farklı mağlubiyetini 2002-2003 sezonunda Fenerbahçe'ye karşı 7-1'lik skorla alan Bursaspor, 11 yıl sonra deplasmada Galatasaray'a 6-0 mağlup oldu.
Bursaspor, 2002-2003 bu yana Şampiyonlar Ligi, Süper Lig, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası karşılaşmaları da dahil olmak üzere 6 farklı mağlubiyet almadı. Yeşil beyazlı takım, Galatasaray karşısında 6 farklı mağlubiyetini en son 1999-2000 sezonunda almıştı. 
İSTANBUL TAKIMLARINI YENEMEDİ
Bursaspor, bu sezon İstanbul takımlarıyla oynadığı 5 lig maçından da galibiyet çıkaramadı. Yeşil beyazlı ekip, bu maçlarda 3 mağlubiyet 2 beraberlik aldı. Bursaspor ligin ilk yarısında Galatasaray ile oynadığı maçtan 1-1 beraberlikle ayrılırken, Beşiktaş'a 3-0, Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup oldu. Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan yeşil beyazlılar en son deplasmanda oynadığı Galatasaray maçından ise 6-0 mağlup ayrıldı.
FUTBOLCULAR ÜZGÜN
Bursaspor'un golcüsü Fernandao, hafta içindre Galatasaray maçına çok iyi hazırlandıklarını, ancak çalışmalarını sahaya yansıtamadıklarını söyledi, "Sahaya var gücümüzle çıktık. Ama sonuç, beklediğimiz gibi olmadı. Antrenmanlarda çalıştıklarımızın hiçbirini sahaya sergileyemedik" dedi.
ŞENER: "ÇOK HATA YAPTIK"
Galatasaray maçında çok hata yaptıklarını ifade eden Şener, "Maçın başından itibaren inanılmaz hatalar yaptık. Çok üzgünüz. Taraftarımız bize büyük destek verdi. Çok bariz hatalar yaptık. Önümüzde çok maç var. Bu maçı burada bırakıp önümüzdeki maçlara iyi hazırlanmalıyız" diye konuştu.