BURSA,()- TÜFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) Bursa Şubesi’nin kuruluşunun 35’inci yılı nedeniyle düzenlenen seminerde konuşan eski hakem Bünyamin Gezer, "Ülkemizde her derbi maçı öncesinde hakemler, baskı altına alınmaya çalışılıyor" dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Ördekli Kültür Merkezi’nde yapılan, "Hakem Gözü ile Antrenör" paneline MHK (Merkez Hakem Kurulu) eski başkanı Mustafa Çulcu, MHK eski yönetim kurulu üyesi Nihat Güner, eski hakemler Bünyamin Gezer ve Muhittin Boşat katıldı. Toplantıya Bursaspor Divan Başkanı Kadir Şankaya’nın yanı sıra çok antrenör katıldı.
BOŞAT: "HEDEFİM ANTRENÖRLÜKTÜ"
İsmail Kemankaş’ın modaratörlüğü’nde yapılan panelde TÜFAD 2'nci Başkan Selami Tavukçuoğlu, açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra konuşan Muhittin Boşat, "Hakem olmak istemiyordum. Hedefim antrenör olmaktı. Ancak gerçekleşmedi. Ben de hakem kurslarına katıldım. Yeni yasada okur yazar olmayanın bile antrenörlük diploması alması futbollu ileriye değil, geriye götürür" diye konuştu. Bünyamin Gezer ise şunları söyledi:
GEZER: "BASKI HATA YAPTIRIYOR"
"Derbi maçlarda objektif olabilmek kolay değil. Türkiye’de maalesef Avrupa’da olmayan bir şey yaşanıyor. Ülkemizde her derbi maç öncesinde hakemler, baskı altına alınmaya çalışılıyor. Bu her maçta uygulanıyor. Sonuçları ise iyi olmuyor. Antrenör arkadaşlarımızın hakem kararlarına saygı göstermeleri gerekiyor. Hakemlerin de antrenörleri koruması gerekiyor."
ÇULCU:SORUNLAR BİRLİKTE ÇÖZÜLÜR
Mustafa Çulcu, hakem-antrenör ilişkilerini anlatırken yaşadığı olaylardan bölümler aktarırken şöyle dedi:
"Hakemler kariyerimde Süper Lig’de ilk maçımı Bursa’da oynanan Bursaspor ile Altay arasındaki mücadelesini yönettim. Hakemliğimin yanı sıra antrenörlük diplomasına da sahibim. Sahada hatalar olabilir. İki tarafta hata yapabilir. Bunu ortak hareket edip çözmek gerekir."
Daha sonra Mustafa Çulcu, Bünyamin Gezer ve Muhittin Boşat, antrenörlerin sorularını yanıtlarken, özellikle maçlarda antrenörlerle yaşadıkları ilginç olayları dile getirdi.

CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF