BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin Acemler semtinde yaptırdığı 45 bin kişilik stadyumun çatısında çalışmalar sürerken oturma sistemlerinde de modeller belirlenmeye başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Altepe, Bursa’nın stadyumu heyecan iç inde beklediğini belirtti, "Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, Bursa’nın en önemli anıtsal yapılarından biri. Yeni stadyum inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Özellikli stadyumun en özellikli bölümü olan çatısında çalışmalar özenle devam ediyor" dedi. Başkan Altepe, daha sonra şöyle konuştu:
"MONTAJ BİTİMİNDE İHTİŞAMLI YAPI ORTAYA ÇIKACAK"
"Üst basınç halkalarının montajının 25 gün içinde tamamlanmasının ardından atkılarla birlikte giydirme işlemleri ve kaplamalar da başlamış olacak, sonra da diğer teflon çatıyla ilgili imalatlar başlayacak. Çatı, yavaş yavaş ete kemiğe bürünmüş olacak. Alman mühendisliğinin geliştirdiği bu son sistem, Türkiye’de de ilk defa uygulanmış oluyor. Önümüzdeki günlerde bu montajlar yapıldıkça ne kadar ihtişamlı bir yapının olduğu açıkça ortaya çıkacak."
"EN KALİTELİ KOLTUKLARLA DONATILACAK"
Başkan Recep Altepe, stadyum için düşünülen koltuk numunelerini de incelediklerini söyledi. Altepe, oturma sistemleriyle ilgili değişik teklif ve önerilerin incelendiğini belirtirken de şunları söyledi:
"Hem normal seyirci koltukları, hem de 1. ve 2. kalite VIP koltuklarını inceliyoruz. Yeni stadyuma uygun modern ve kaliteli koltukları belirlemeye çalışıyoruz. Mevcut statla karşılaştırılmayacak şekilde kaliteli koltuklarla donatılacak 45 bin kişilik bu stadyum. İhaleyle ilgili son işlemler yapılıyor."