BURSA’da temeli 18 yıl önce atılan Nilüfer İlçesin’deki 7500 seyirci kapasiteli spor salonunun yüzde 98’lik bölümü tamamlandı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devir teslim yapılacak noktaya geldi.
Tesisin yapımını 2 yıldan kısa bir sürede tamamlamayı başaran Sarıdağlar firması, şu günlerde tesisin çevre düzenlemesi için harekete geçti. Salonun dışı yeniden tam bir şantiyeye dönüşürken, eksikler ise birer birer tamamlandı.
Nilüfer Salonu’nun şantiye müdürü Mustafa Sarıdağ yaptığı değerlendirmede inşaatın yüzde 98’lik bölümünün tamamlandığını açıklarken şöyle dedi:
"Amerika’dan getirilen potalar gümrükten çıktı. Bursa’ya geliyor. Ankara’da parke işini alan firma parkelerin 16 Mart’ta Bursa’da olacağını ve zeminin 1 hafta içersinde bitirme sözü verdi. Bu da inşaatın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne devir teslim işini yapmamıza yetiyor. Şu an elektrik ile her türlü girişimler yapımdı. Yetkililerin tesise elektriği bağlaması bekleniyor. Doğalgaz regülatörü ihalesi yapıldı. O da önümüzdeki hafta takılacak. Doğalgaz ve elektriklerin açılmasıyla birlikte test işlemleri de bitecek"
ORGANİZASYONLA YAPILABİLİR
Salonun çok küçük eksikleri kaldığına dikkat çeken Mustafa Sarıdağ, "Salon bize verilen süreden önce bitirilecek. Salon her türlü ulusal ve uluslar arası maçlara açılmış olacak. Basketbol Federasyonu uygun görmesi halinde Dünya Bayanlar Basketbol Şampiyonası burada yapılabilir" diye konuştu.

CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF