Emre KOŞAK/BURSA,()- 1922 Mudanya Mütarekespor'da oynayan 20 yaşındaki Erkan Demir, Finlandiya'nın ikinci lig ekiplerinden TP-47'ye transfer olarak amatör ligden yurdışına transfer olan ilk Türk futbolcu oldu.
Bu yıl Bursa Süper Amatör Ligi'ne yükselen 1922 Mudanya Mütarekespor'da forma giyen Erkan Demir, Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam döneminde yardımcı antrenörlük görevini yürüten Birol Berkem tarafından izlenip Finlandiya takımına önerildi. Erkan Demir, idmanların ardından beğenildi ve 1 yıllık profesyonel imzayı attıktan sonra transferi konusunda şöyle dedi:
DEMİR: "16 NUMARALI FORMAYI GİYECEĞİM"
"Birol Berkem hocam beni uzun zamandır takip ediyordu. Antrenmanda elimden geleni yaptım ve beğendiler. Benim için çok büyük bir fırsat oldu. 16 numaralı formayı giyeceğim ve Bursa'yı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum."
BAŞKAN PULAT: "BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"
1922 Mudanya Mütarekespor Başkanı Fatih Pulat Türk ise şöyle konuştu:
"Türk spor tarihinde ilk kez bir amatör spor kulübünden yurt dışına sporcu transferi gerçekleştirdik. İlklerin takımı olduk. Bir yıl içinde hem Bursa'da hem Türkiye'de yılın spor adamı ödülünü aldık. Kulübümüzün gerek topluma yönelik yaptığı faydalı faaliyetler dışında sportif konuda da başarılı olmasını sağladık ve bunu şampiyonlukla perçinledik. Ne kadar kaliteli bir ekibe sahip olduğumuzu göstermiş oluyoruz." 

EK(CE/AÖ) FOTOĞRAF