Yazın düğün yapmayı MASA planlayan Can BonomoDidem Soydan çiftinin yollarını ayırması bu haftaya damgasını vurdu. Bu ayrılık size ne düşündürdü?

ESİN ÖVET: Bu ilişkiyi ilk duyduğumda da olacak gibi gözükmüyordu ama farklı kimyalar yan yana gelince uzun soluklu ilişkiler çıkar. O anlamda sürpriz yapabilirler demiştim ama olmadı. Hayırlısı olsun. Evlenip boşanmaktansa vakitlice ayrılmak en iyisi. 

OBEN BUDAK: İlişki süresi diye bir şey var, her ilişkinin sonsuza dek sürmesini beklemek biraz hayal ürünü gibi geliyor bana. Ama hayat uzun, belki yollar yeniden kesişir, belki de daha iyisi olur. 

KADİR KAYMAKÇI: Çok da büyük nedenler aramamak gerek bence, bazen olmayınca olmaz. İkisi de daha genç, bu evlilik manyaklığını anlamıyorum. Aşkı, sevgiyi tescillemek için illa bir imza mı atmak gerek? 

REŞAT BALCIOĞLU: Can Bonomo’yla Didem Soydan’ın bildiğim kadarıyla güzel bir iliş- kileri vardı. Ama kimsenin gözü de bu çiftin üzerinde değildi. Magazin dünyasında da kimsenin bu ilişkinin akıbeti hakkında merak içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Kısaca, kimsenin ilgisini çekmediği bir ilişkiydi. Yaşandı ve bitti. 

BÜLENT İPEK: Esin’in cuma günü yazdığı bu ayrılık haberinde bir detaya takıldım. İşleri nedeniyle ayrılık açıklamasını ertelemişler. Bir ay önce Can Bonomo tarafına ayrılık söylentisini sorduğumuzda “Ayrılık yok” denmişti. Hangi iş anlaşması ya da proje bir aşk ilişkisinin üzerine imza edilmiş olabilir de ayrılmışken ‘ayrılmadık’ denebilir? Bu da doğal olarak insanın aklına ‘Aşk mıydı iş miydi?’ sorusunu getiriyor


'SPOR CAMİASI BU İŞİ TARAFSIZ ELE ALMALI'

Galatasaray’ın eski yıldızı Burak Yılmaz’ın dört aylık hamile eşi İstem Yılmaz’ın kendisine şiddet uygulandığı iddiasıyla boşanma davası açması gündeme bomba gibi düştü. İstem Yılmaz 12 milyon TL tazminat istiyor... 

E.Ö.: Kim olursa olsun kadına şiddet asla affedilemez. Ama tabii bu ilk şiddet değilse ikinci çocuğa nasıl hamile kalınır onu da anlamıyorum. Küçük bir fiske değil el kaldırma dahi olsa ve hatta sözlü şiddet bile olsa kadınların anında o kişiden ayrılması gerekiyor. Yani “Çocuğumuz olsun düzelir” lafı palavra. 

K.K.: Kadına şiddetin dili, dini, ırkı yok. Sıradan esnaf da milyarder işadamı da, sanatçı da sporcu da yapıyor bu vahşiliği. Dünya Johnny Depp’in eşi Amber Heard’ü dövmesini konuşuyor! İstem Hanım’ın iddiasını duyduk Burak ise ‘sakin’ bir açıklama yaptı. Daha çok şey duyacakmışız gibi geliyor ama Burak EURO 2016’dan dönene kadar beklememiz gerekecek. 

O.B.: Erkeklerimiz futbolcuları fena halde takip ediyor, ne giyerlerse uyguluyorlar. Umarım bu konu şiddet olayında da bu şekilde gelişmez. 

R.B.: Şiddet zayıf insanların başvurduğu bir ego ya da kişilik bozukluğundan başka bir şey değildir. Şiddete maruz kalmış bir kadının kişisel haklarını, onurunu ve uğradığı psikolojik çöküntüyü hiçbir tazminat telafi edemez.

B.İ.: Hakan Yağcı’nın HT Magazin’deki bu özel haberi, spor ve magazin dünyasında tam anlamıyla şok etkisi yaptı. Burada hamile bir kadının şiddet gördüğü iddiası söz konusuyken ‘Euro 2016 öncesi Burak’ın moralini bozmasaydınız’ gibi saçma serzenişler de duyduk. Şiddet konusu henüz tabii ki iddia ama spor camiasının bu konuyu taraf tutmadan ele alması gerekli. Bu konuya yaklaşımları onlar için de bir sınav bence.