Galatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, tatilini sürdürdüğü Çeşme'de GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz, GS TV'nin kendisine yönelttiği sorulara şu yanıtları verdi;

-Öncelikle nasılsın Burak, gayet iyi görünüyorsun...

Çok iyiyim. Ben de sizlere teşekkür ederim. Buraya kadar bizlerin nasıl olduğunu, neler yaptığını görmek için geldiniz. İyiyiz, tatil güzel geçiyor. Ama benim için biraz sıkıntılıydı; çünkü bir sakatlığım var. Milli takıma da gidemedim, onun tedavisiyle uğraşıyorum. İğne oluyorum ayağıma, hem de tatil yapmaya çalışıyorum. Ama Allah'a şükür, ağrılarım azaldı. Bir anda kesilmedi; ama azaldı. Doktorumuzla sürekli irtibat içindeyiz. Ona da teşekkür ediyorum, tatilinde bana zaman ayırıyor. Benimle çok ilgileniyor. Biz her zamanki gibi buraya geldik. Eşimiz, dostumuz, arkadaşlarımızla... Çok güzel. Yeni sezon için kafamızı boşaltıyoruz. İyi bir şekilde hazırlanıp, yeni sezona başlayacağız.

-Çeşme'den önce her zamanki gibi ailene öncelik verdin. Onların keyifleri nasıl, onlarla nasıl zaman geçirdin?

Allah'a şükür, hepsi çok iyiler. Annem, babam, kardeşim, çok iyiler. Hiçbir sıkıntımız yok. Sağlıkları yerinde. Öncelikle her zaman aile, onların iyi olduğunu gördük. Beraber zaman geçirdik. Şimdi buraya geldim, onlar da yanıma gelecek zaten her zaman olduğu gibi. Hiçbir sıkıntımız yok, nazar değmesin.

-Ailenin bir parçası da elbette Selçuk İnan. Onunla her zaman, her yerde berabersiniz. Nasıl gidiyor arkadaşlığınız?

Selçuk'la bizim her zaman arkadaşlığımızdan öte, kardeşliğimiz var. Çok iyi, sağlığı, sıhhati yerinde. Kafası rahat. O da yeni sezon için çok güzel bir şekilde hazırlanıp, sezona başlamak istiyor. Biliyorsunuz, yoğun bir tempodan çıktığımız için hem fiziksel hem de mental bir yorgunluk oluyor. Biz burada mental olarak yorgunluğumuzu atmaya çalışıyoruz. Dinlenip, fizik olarak da kendimize geldiğimiz zaman, ondan sonra yeni sezon için hazır olacağız.

-Hem senin sözleşmen, hem de Selçuk'un sözleşmesi devam etmesine rağmen uzatıldı. Ve bu sizin aidiyet duygunuzu da fazlasıyla pekiştirmiştir, nasıl hissediyorsun Galatasaray'da?

Ben kendimi Galatasaray'a ait hissediyorum. Ben bunu Galatasaray TV'ye telefon bağlantısı yaptığımda da söylemiştim. İnsanlar, farklı şeyler yazmışlar... Ama ben hem Başkan'ımıza, hem yönetimimize, camiamıza, hocamıza teşekkür ediyorum. Bana güvenip, inandıklarını gösterdiler. Böyle bir fırsat verdikleri, böyle güzel bir ortam sundukları ve benim ne kadar değerli, önemli olduğumu gösterdiler. Onlara çok teşekkür ederim öncelikle. Burada yeni bir kontrat imzaladım. Artık daha sorumlu, konsantre bir şekilde oynayacağım. Galatasaray için her şeyimi verdim, ama daha fazlası için oynayacağım. Böyle şeyler çok önemli. Bizler duygusal insanlarız, duygusal futbolcularız. Türk insanıyız. Duygusal bir bağımız olduğu, kalbimizle oynadığımız için bize verilen bu güveni ve şansı daha sorumlu bir şekilde yerine getireceğimizi düşünüyorum. O yüzden bana bu şansı veren, başta Başkan'ımız olmak üzere, herkese çok teşekkür ediyorum.

-Galatasaray ile çok sayıda kupa kazandınız. Lig şampiyonlukları, Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadınız, ikinci tur gördünüz. Burada yapabileceğimizin maksimumu nedir? Senin Galatasaray'daki en büyük hedefin ne?

Dördüncü yıldız, bizim için çok önemli... Bu sene çok çetin, güzel ve sağlam bir lig olacak. Bunu hepimiz biliyoruz. Ona da hazırlanıyoruz. Bunu bilerek çıktık tatile de. En önemli şey, dördüncü yıldız. Ben her zaman söyledim; Galatasaray; UEFA Kupası'nı almış, Türkiye'deki en önemli takım. Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmiş, adını duyurmuş, Türkiye'yi ayrı bir yere getirmiş bir kulüp. UEFA Kupası'nı aldığımız ve şu an sürekli olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız için, belki yakın değil ama uzak hedef olarak, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak isteriz. Uzak hedef dediğim, bir an için olmaz; ama o yönde iyi bir şekilde ilerlediğimizi düşünüyorum ben kulüp olarak. Bu çabuk olmaz; ama bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bunu hedef olarak göstermemiz çok normal. Düzenli şekilde Şampiyonlar Ligi'ndeyiz, grubu geçiyoruz. Böyle şeyler tabii ki kolay değil; ama kulübün hedefinde bunlar olmalı. Ben de bunları hedef gösteriyorum. Ancak hepsinden öte; ilk hedefimiz, dördüncü yıldız. Bunun için her şeyimizi vermeye hazırız, her şeyimizi de vereceğiz. Bu sene çok çetin ve sağlam bir lig olacak. Ama biz her şeyimizle bu savaşa hazırız açıkçası.

-Biz Galatasaray olarak Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya alışığız. Bir futbolcu, sahaya çıktığı anda neler hissediyor? Biz taraftar olarak fazlasıyla heyecanlanıyoruz...

Galatasaray, Avrupa kupalarında sürekli oynayan ve daha önce şampiyonluk yaşayan bir kulüp. Orada oynamanın sıradışı bir şey olmadığını, bizler için alışılagelmiş bir şey olduğunu biliyoruz. Ama oradaki duygular, Türk takımının orada olması bizleri çok mutlu ediyor. Eminim taraf ayırmaksızın, herkesi de mutlu ediyordur. Biz bu gururu yaşamaya devam etmek istiyoruz. Hem grup aşamasında, hem sonrasında, hem de oraya katılma konusunda. Biz bu gururu hem taraftarımıza, hem kendimize yaşatmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunlar önemli şeyler. Futbolculuk hayatı kısadır; ama ileride çocuklarımıza anlatacağımız çok şey var. O yüzden mutluyuz ve gururluyuz.

-Yedi, sekiz sene önce çok potansiyelli, kendini geliştirmeye açık bir oyuncuydun. Şu an itibarıyla belli bir yaşa ve seviyeye geldin. Ama gelişime devam ediyorsun, bunu nasıl başarıyorsun?

Ben çok çalışıyorum, ekstra idmanlar yapıyorum. Açıkçası hocam da benimle çok ilgileniyor. Benim eksiklerimi biliyor, ona göre beni çalıştırıyor. Her şeyin başı çalışmak. Ben buradan genç kardeşlerime ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsınlar, çalışmayı asla bırakmamaları gerektiğini söyleyebilirim. Tavsiye olarak bunu verebilirim. Dünyanın en iyi futbolcuları da asla çalışmayı bırakmıyorlar. Gücümüzü, kuvvetimizi, yeteneğimizi koruyabilmek için sürekli çalışmalıyız. Ben de bunu yaptığımı düşünüyorum. Allah da çalışana verir. Kendimi çok iyi hissediyorum. Çalıştığım için de emeklerimin karşılığını aldığımı sanıyorum.

-Geçtiğimiz sezon üç kulvarda mücadele ettik. Dokuz yıl ara vermiştik Türkiye Kupası'na, bunu başardık, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci turu gördük. Geçtiğimiz sezonu genel anlamda nasıl değerlendiriyorsun? Artılar ve eksiler nelerdi?

Dalgalanmalı bir sezon oldu. Bazı değişimler yaşadık. Bunların bizi etkilemediğini söylersek, yalan söylemiş oluruz. Yarıştan uzak kaldığımız zaman, hedef olarak kendimize ikinciliği seçtik. Neden böyle diyorum, bunu açıkça söyleyebilirim. Galatasaray'ın hedefi asla ikincilik olmaz; ama ikinciliğin bizi direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne götüreceğini bildiğimiz için bunu hedef seçtik. Türkiye Kupası'nı dokuz senedir alamayan bir camiaydık. Bu hedefimizi de gerçekleştirdik. Önümüzdeki sezon tekrar Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz. Türkiye Kupası'nı almış bir Galatasaray var. Bunun için çok mutluyuz. Galatasaray'ın hedefi, her sezonda şampiyonluktur. Bundan uzak kaldık, taraftarlarımızdan bu yüzden özür diliyoruz. Onları çok üzdük, kırdık. Bazı zamanlar umutsuzluğa düşürdük. Ama hocamız da hem bizi, hem de ligi tanıdı. Baktığımız zaman son altı yedi maça, çok istikrarlı bir Galatasaray gördük. Bu da he hocanın Türkiye'yi ve bizleri tanıması, hem de bizim hocamızın sistemine uymamızla ilgiliydi. Şu an için uyum sürecinin tamamen kalktığını söyleyebilirim. Yeni sezonda herkesin birbirini iyi tanıdığı bir Galatasaray olacak. Geçmiş sezon kötünün iyisini başardığımızı düşünüyorum, ancak yeni sezonda dördüncü yıldızı takacağımıza inanıyorum.

-Duygusal bir insansın, geçmişi de mutlaka düşünüyorsun. Geçtiğimiz sezonun en iyi anı hangisiydi?

En iyi anımız, finali kazanmamızdı. Çok güzel bir ortam vardı, bize de bu yakıştı. En kötü anımız da Rize'deki kırılma maçıydı. Fark dört puana indikten sonra, orada maçı 1-0 bitirmiş olsaydık, belki de farklı olabilirdi. Ligin en kötü anı Rize'deydi. En güzel an ise kupa finali.

-Gol krallığına bir sene ara verdin. Performansın genel anlamda iyiydi, seni kanada yakın da gördük. Önümüzdeki sezon için krallık adına beklentin nedir?

Kesinlikle dördüncü yıldızı takmak istiyoruz. Herkesin hedefi o. Evet, ben de biliyorum, eğer çok gol atarsam dördüncü yıldız gelecektir. Her şey birbiriyle bağlantılı. Olursa olur, olmazsa da hiç önemli değil. Ben Galatasaray için gollerimi atmaya devam edeceğim. O yüzden öncelikle hedefimiz, dördüncü yıldız. Bu da benim atacağım gollerle de paralel. İnşallah elimden geldiği kadar da gol atmaya çalışacağım.

İSTANBUL /

gh(gh)