KARŞIYAKA Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar eski takımına ilk kez rakip olmanın heyecanını yaşadı. Karafırtınalar yönetiminde geçen sezon Play-Off oynayan sarı-lacivertli futbolcular maç öncesi Karşıyaka yedek kulübesinin önüne giderek eski teknik patronlarına sarıldı. Bucaspor Teknik Direktörü Mustafa Bahadır kariyerindeki ilk derbiye çıktı. Lisansları yetersiz olan iki teknik adam da esame listesinde antrenör olarak yer aldı.

İL Spor Güvenlik Kurulu kararıyla yalnız ev sahibi Bucaspor taraftarlarının izlediği derbiye ilgi beklenenden az oldu. Buca Arena’nın tribünlerinde boşluklar gözlendi. Takımlarını 90 dakika boyunca destekleyen 5 bine yakın taraftar kapalı tribünü bayraklarla donattı.

Maçın 20'nci dakikasında maraton tribünde, üzerinde “Hep bir ağızdan sevdamızı haykırmayı da bildik yıllarca, gururla susmayı da. Şampiyonluk kalsa da rüyalara bu kalp senin için atacak Fırtına” yazılı dev boyutlarda bir pankart makaralar yardımıyla açıldı.

Bucaspor Başkanı Hüsnü Kaya ve Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, derbiyi yan yana izledi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da protokolde ikilinin yanında oturdu.

Mustafa Bahadır yönetiminde oynadığı 3 lig maçında yenilgi yüzü görmeyen Bucaspor, derbiye tek zorunlu değişiklikle çıktı. Sarı-lacivertlilerde cezalı Batuhan’ın yerine Abdullah oynadı. Geçen sezon devre arasında altyapıdan profesyonel yapılan 19 yaşındaki futbolcu ilk resmi maçını oynadı.

Son iki maçını kaybedince sıkıntıya düşen Karşıyaka cephesinde 4 değişiklik vardı. Cezalı Burak, kadro dışı kalan Tayfun, gençler Ali Say ve Ali Kemal’in yerine Rıdvan, Uğur, cezaları biten Ofoedu ile Mustafa forma giydi.

Kaf-Kaf ‘ta Uğur ilk kez 11’de şans buldu. Bileğinde problem olan, disiplinsiz tavırları nedeniyle gönderilmesi tartışılan Kerem’in yanı sıra boyun fıtığı nedeniyle 3 maçtır oynayamayan Caner 18’e alındı. İlk yarıda sakatlanan Muhammet yerini Cenk’e bıraktı.

EK(SSA)