Hakan TARHAN, İstanbul- Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Bruno Alves, şampiyon olacaklarına inandığını belirtti.



Antalya Belek'de ikinci yarı hazırlıkları sürdüren Fenerbahçe, sabah antrenmanını salonda yaptı. Antrenman sonrası tecrübeli stoper Bruno Alves, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hazırlıkların sıkı geçtiğini dile getiren Alves, kısa bir tatilden fit şekilde döndüklerini ve lige en iyi şekilde hazırlanıp, devam etmek istediklerini söyledi. "HER MAÇTA KARAKTERİMİZİ ORTAYA KOYUYORUZ"



Portekizli futbolcu Bruno Alves, ikinci yarının daha zor olacağını belirterek, "Türkiye ligi çok rekabetçi bir lig. Dışarıda oynadığımız her maç çok zor oluyor. İkinci yarıda derbiler rakip sahada olacak. Dezavantaj mı bilmiyorum. Biz her maçta karakterimizi ortaya koyuyoruz. Son dakikaya kadar mücadelemizi ortaya koyduk. Amacımız şampiyon olmak. Her maça ayrı şekilde konsantre oluyoruz. Maç maç düşünüyoruz ve şampiyon olmak istiyoruz" dedi. "EGEMEN LİDER KARAKTENLİ BİR OYUNCU"



Yobo, Bekir, Kadlec, Egemen'in çok kaliteli oyuncular olduğunu belirten Alves, "Fenerbahçe'nin çok kaliteli oyuncuları var. Egemen ile daha fazla oynadık. O lider karakterli bir oyuncu. Saha dışında da beni çok iyi bir şekilde etkiliyor. Defans anlamında iyiyiz diyebilirim. Daha fazla çalışıp, daha iyi olmalıyız. Takım anlamında baktığımız zaman iyice çalışıp, defansı iyice güçlendirip, daha iyi yerlere gelmeliyiz" şeklinde konuştu. "BABAMLA BİRLİKTE ÇALIŞIYORDUM"



Fenerbahçe'nin tecrübeli stoperi, oyuncuların takım haricinde bireysel çalışması gerektiğine değinerek, "Üst düzey oyuncular kendi stratejisine bakıp farklı şekilde çalışırlar. Bazı oyuncu kuvvetli değildir. Ona göre antrenman yapar. Üst düzey oyuncular bunu yapar. Kendisini geliştirmek için daha çok çalışırlar. Öncesinde babamla birlikte çalışıyordum. Bireysel olarak burada çok fazla çalışamıyorum. Eksiklik gördüğüm yerlere tabi ki çalışıyorum. Bir oyuncu kendini geliştirmeli ve çalışmaya devam etmeli" şeklinde konuştu. Meireles'in Avrupa'nın ve dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biriolduğunu belirten Alves, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onun gibi bir oyuncuyu buralara getirmek de hiç kolay iş değildir. O her zaman en iyisini ortaya koymaya çalışıyor. Bazen futbolda kötü anlar olabiliyor. İstediğinizi veremiyorsunuz. Oyuncunun hislerini anlamak çok önemli. O yüzden Meireles'e biraz saygı duyulmasını istiyorum" dedi. "FENERBAHÇE'NİN RENKLERİNİ KORUMAYA ÇALIYORUM"



Sert oynamayı sevdiğini ifade eden Alves, "Sahaya çıktığımızda defansımızı en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ben Fenerbahçe'nin renklerini korumaya çalıyorum. Asla Fair-Play dışında oynamıyorum. Şampiyonluk şansı da bizim elimizde. Biz her antrenmana çıktığımızda daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ligin ikinci yarısındaki mantalitemizi daha çok geliştirirsek ki, bütün oyuncular aynı mantalitede. Bunun sonucunda da şampiyon olacağımıza inanıyorum. Oynadığım bütün kulüplerde şampiyon oldum ve burada da olacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.



"ALMEIDA'NIN YAPTIĞI HAREKET KALPTEN GELEN BİR OLAYDIR"



Galatasaray'ın kendilerine yetişmek için biraz daha fazla çalışması gerektiğini belirten Alves, "Onlar da bunun farkındalar. Bu konuşmaları anlayabiliyorum. Bize yetişmeleri için bunlar gayet normal. Ayrıca Beşiktaş-Kasımpaşa maçında da aynı olay olursa koruma iç güdüsü ile hareket edilebilir. Almeida'nın yaptığı hareket kalpten gelen bir olaydır. Bize de aynısı olsa bütün takım arkadaşlarımız aynı şeyi yapabilir" dedi. "ZİCO BENİM İÇİN DÜNYADA ÇOK ÖNEMLİ BİR FUTBOL ADAMI"



Brezilyalı teknik direktör Zico'nun, kendisi için çok önemli biri olduğunu vurgulayan Alves, "Ailemin 3 jenerasyonu da futbolun içinde. Amcalarımdan bir tanesi Zico ile birlikte futbol oynadı. Çok samimiler. Zico benim için dünyada çok önemli bir futbol adamı. Onunla birlikte çalışmak isterdim. Gerçekten benim için çok önemli birisi" şeklinde konuştu. "ÇOCUKLARIMIZIN DA RONALDO GİBİ OLMASINI İSTERİZ"



Alves, ailesinin yarısının Brezilya'da, yarısının da Portekiz'de olduğunu hatırlatarak, "Portekiz Milli Takımı'nda oynuyorum diye, bu demek değildir ki Brezilyalı olan tarafımı unuttum. Brezilya'da Dünya Kupası oynamak çok değişik olacaktır. Ronaldo çok özel bir insan. Kendisini kanıtlamış biri ve ailecek destek veririz. Çocuklarımızın da onun gibi olmasını isteriz. O duyguları ile birlikte her şeyini vermeye çalışıyor. Bu ödülü daha önceden alması gerekiyordu. Aynı zamanda ödül töreninde yaptığı konuşma da duygusal anlamda her şeyi yapabileceğini kanıtladı. Dün biraz konuştuk ve tebrik ettim. Yaptığı duygusal konuşma hakkında da biraz sohbet ettik" dedi. "TÜRKİYE'DE FUTBOL ÇOK SEVİLİYOR"



Türk Milli Takımı'nın maçlarını izleyemediğini belirten Alves, "Tabi ki Türkiye liginde çok yetenekli futbolcular var. Dünya Kupası'na katılamaması sürpriz. Federasyon bunu değerlendirmeli. Futbol çok seviliyor burada. Türkiye'nin bütün yarışların içinde olması gerekiyor. Bu başarısızlık iyice analiz edilip, tekrar bir şeylerin düzenlenmesi gerekiyor."   HT(MA)