FIFA Dünya Kupası'nda evsahibi Brezilya'yı 7-1 gibi tarihi bir skorla yenen Almanya, turnuva tarihinde 8. kez adını finale yazdırdı.

Dünya Kupası'na evsahipliği yapan Brezilya, tarihinin en kötü futbol felaketini yaşadı. Almanlar, 11. dakikada Thomas Müller, 23. dakikada Miroslav Klose, 24 ve 26. dakikalarda Toni Kroos, 29. dakikada Sami Khedira, 69 ve 79. dakikalarda Andre Schürrle'nin golleriyle Brezilya'ya tarih boyunca unutamayacakları bir yenilgi yaşattılar. Brezilya'nın tek golü ise 90. dakikada Oscar'dan geldi.

SCOLARİ: "FELAKETİN SORUMLUSU BENİM

Brezilya Teknik Direktörü Luis Felipe Scolari, maç sonrası yaptığı basın toplantısında bütün sorumluğu üstüne alarak, "Yaptığım seçimlerden dolayı yaşanan bu felakette sorumluluk sahibi benim" açıklamasını yaptı.

İlk gol sonrası takımın konsantrasyonunun bozulduğunu kabul eden Scolari, her şeye rağmen zaferde ve yenilgide bir an bile kendilerini desteklemekten geri durmayan tüm Brezilyalılara teşekkür etti.

DAVİD LUİZ: "ÖZÜR DİLİYORUZ"

Kolombiya maçının kahramanı David Luiz üzüntüsünü kameralardan saklayamadı. Maç sonrası ağlayarak Brezilya televizyonlarına konuşan Luiz, "Bütün Brezilyalılardan özür diliyoruz. Onlara büyük bir mutluluk yaşatmak istiyorduk ama sonuç istediğimiz gibi olmadı" dedi.

DİLMA ROUSSEF: "FEVKALADE ÜZGÜNÜM"

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef maç sonrası twitter üzerinden, "Bütün Brezilyalılar gibi yenilgiden dolayı çok ama çok üzgünüm. Seyirci ve oyuncular yani hepimiz adına fevkalade üzgünlük duyuyorum" mesajını yayınladı.

RİO'DA ACI VE ŞENLİK

Kupa'nın merkezi Rio de Janeiro'da ise acı ve şenlik bir aradaydı. Maç günü olduğu için tatil olan şehir öğleden sonra tamamen yeşil sarı renklere büründü. Yeni bir zafer kazanacaklarından emin onbinlerce Rio'lu Copacapana'ya aktı. Maçtan bir saat önce Fifa Fan Fest yoğunluktan dolayı kapılarını kapatmak zorunda kalınca, geri kalanlar uzaktan da olsa kurulan dev ekranda maçı izleyebilmek için plajları ve sokakları doldurdu. Yağmura rağmen yerlerinden kıpırdamadan ülkelerine destek veren Brezilyalılar ilk golden sonra biraz üzüldüler ancak yine de kazanacaklarına güvenleri tamdı. Goller arka arkaya gelince yağmur suları gözyaşlarına karışmaya başladı.

KAPKAÇCILAR ORTALAĞI KARIŞTIRDI

Copacabana'daki kalabalığı fırsat bilen birkaç yankesicinin işlerini icra etmeye yeltenmesi bir karışıklığa neden oldu. Almanya'nın attığı 5. golden sonra birkaç kapkaçcının plajdan caddeye doğru hızla koşmaya başlaması paniğe yol açtı. Ancak polisin anında müdahalesiyle çok büyük bir karışıklığa meydan verilmeden olay engellendi. İki polis helikopteri sürekli plajın ve fan festin üzerinden uçarak maç izleyen grubun üstünü aydınlattı.

Riolular çok üzgündüler ama alınan 7-1'lik tarihi yenilgiye karşı yine de maç sonrası şenlik yapmaktan geri durmadılar. Copacapana plajında ve kaldırımlarında bir araya gelerek, "Ben Brezilyalıyım, bu yüzden gurur doluyum" şarkısını söyleyerek dans ettiler.