Brezilya'da şimdilerde farklı bir futbol heyecanı yaşanıyor. Rio de Janeiro kentinin banliyösünde dünyada futbolcuların ayaklarıyla ürettiği enerji sayesinde aydınlanan ilk sahanın açılışı yapıldı.

Futbolcuların hareket etmeleriyle ortaya çıkan kinetik enerjiyi muhafaza eden sahanın açılışını ünlü Brezilyalı eski futbolcu Pele yaptı. Pele, "Tüm dünya her yıl Brezilya'dan yeni hangi yıldız futbolcunun çıkacağını merak eder. Ancak bundan sonra Brezilya'nın futbol aşkını bilimle nasıl buluşturduğu da merak konusu olacak" dedi.

Saha, gündüz vakitlerinde enerjisinin yüzde 80'ini güneş panellerinden alıyor. Zemini kötü hava şartlarına dayanıklı özel yapım döşemelerle donatılan saha geceleri ise futbolcuların koşmalarıyla ortaya çıkan kinetik enerji ile ışıl ışıl oluyor. Sıra dışı saha açılır açılmaz büyük ilgi görse de bölge sakinleri henüz sahada gol sevinci yaşayamadı. AFP ajansına konuşan bölge sakinleri sahada maç yapmanın bedelinin saat başına 20 dolar olduğunu belirterek bunun kendileri için çok pahalı olduğunu söyledi.

(Sabah)