FRANSA Bisiklet Turu, İtalya Bisiklet Turu, İspanya Turu, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Dünyanın En Önemli Bisiklet Turlarının Direktörleri İstanbul'da buluştu.
Toplantıya AIOCC Başkanı Fransa Bisiklet Turu'nun Efsane Genel Direktörü Christian Prudhomme Başkanlık yaptığı en üst düzey yarışların organizatörlerinin üye olduğu, yarışların koordinasyonu, haklarının korunması ve dayanışma için kurulan AIOCC (Uluslararası Bisiklet Yarışı Organizatörleri Birliği) her yıl Kasım ayında düzenlediği yıllık toplantısını, İstanbul Titanic Port Hotel'de gerçekleştirildi.
Uluslararası Bisiklet Yarışı Organizatörleri Birliği'nin Başkanı Fransa Bisiklet Turu Genel Direktörü Christian Prudhomme, İspanya Turu Genel Direktörü Javier Guillén Bedoya, UCI Yol Komisyonu Başkanı Tom Van Damme ve UCI Spor ve Teknik direktörü Philippe Chevallier gibi isimlerin bulunduğu yaklaşık 70 kişilik toplantı, 2009 yılında birliğe özel davetle üye olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun katkılarıyla İstanbul'un tanıtımı için eklenen gezilerle ve programlarla yapılacak. Programa Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, İstanbul'un ev sahibi olarak Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın ve Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney de eşlik etti.
ULUSLARARASI BİSİKLET YARIŞI ORGANİZATÖRLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI VE FRANSA BİSİKLET TURU GENEL DİREKTÖRÜ CHRİSTİAN PRUDHOMME: "BİSİKLET ÖNEMLİ BİR SPOR DALI"
Christian Prudhomme, 'ya verdiği özel röportajda İstanbul'da yapılan bu yılki toplantı hakkında ve 2014 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu hakkındaki görüşlerini paylaştı.
İstanbul'da yapılan organizasyon için, "Her şey çok güzeldi. Türk Federasyonu tarafından çok hoş ve iyi bir şekilde karşılandık. İstanbul'da ilk defa böyle bir toplantı gerçekleştirdik ve bundan çok memnunuz. Bisiklet dünyasındaki önemli sporcuların ve yöneticilerin katıldığı kalabalık bir toplantı gerçekleştirdik. Bu da demek oluyor ki bisiklet önemli bir spor dalı. Böyle organizasyonların yapılması ve katılımın yüksek olması bizi AIOCC olarak mutlu ediyor" dedi.
Sözlerine Türkiye'nin bisiklet alanında düzenlediği ve 2014 yılında 50'incisi yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu hakkında sorulan soruya ise, "Daha önceki yarışlara davet edilmeme rağmen maalesef katılamadığım bir organizasyon. Takvim olarak yoğun olduğum bir döneme geliyor ama bisiklet dünyası için önemli ve büyük bir yarışma olduğunu biliyoruz ve bundan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU BAŞKANI VE UCI (ULUSLARARASI BİSİKLET FEDERASYONU) YÖNETİM KURULU ÜYESİ EMİN MÜFTÜOĞLU: "OLİMPİYATLARDA DA MADALYA ALMAK İSTİYORUZ"
İstanbul'da düzenlenen bu önemli toplantının ev sahibi Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdiği röportajda bisiklet sporu ve organizasyonlar hakkındaki görüşlerini açıkladı.
Türkiye'deki bisiklet sporunun gelişimi ile ilgili soruya Müftüoğlu, "Türkiye yıllar içinde bisiklet sporunda gelişti ve son dönemlerde de dünyada bisiklet sporunda en iyi işleri, organizasyonları yapan ülke oldu. Zaten bunları yaparak bir yerlere gelebiliyorsunuz. Bugünde bu önemli toplantıyı Ülkemizde ilk defa gerçekleştirdik. Dünyada ne kadar bisiklet turu varsa onların patronları buradaydı. Onlara eve sahipliği yapmaktan mutlu olduk. Burada onlarla gelecek yıllarda bisiklet sporunun gelişimi için önemli konular hakkında tartışmalar konuşmalar yapıldı. Bu tartışmalarda sonucunda 2016 yılından sonra bazı yenilikler olacak. Ülke olarak dünyadaki bu kadar bisiklet organizatörlerini burada toplayarak önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Tabii bunlara yaparken Sayın Başbakanımız ve Sayın Spor Bakanımıza da teşekkür ederiz onların katkıları ve destekleri ile bu organizasyonları yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da destekleri ile "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" dünyada önemli bir marka oldu. Son dönemlerde de Türk sporcularda başarılar almaya başladı. 2012 yılında ilk defa Avrupa 8 incisi olduk. Bu da sportif açıdan da geliştiğimizi gösteriyor. Avrupa’da ilk 10'da sporcularımızın sayısı arttı. Hem sportif hem de organizasyon bazında iyi yerlere gidiyoruz. İnşallah olimpiyatlarda da madalya almak istiyoruz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 50 inci yılında nasıl bir organizasyon düşünüyorsunuz sorusuna ise, "En iyisini yapmaya çalışacağız. Geçmişten ,tarihten bugüne kadar olan oluşumlarda hem Türkiye'nin bisikletçilerini hem de dünyaca ünlü sporcuları buraya getirmeyi düşünüyoruz . Fransa Bisiklet turu 100. yılını nasıl yapıldı ise aynı organizasyonu bizde yapacağız" ifadelerini kullanarak sözlerini bitirdi. MA(GH/FG)