DENİZ ATEŞ BİTNEL’DEN ORTALIĞI KARIŞTIRACAK SÖZLER:

Geçen sezon 21 Şubat 2016 tarihinde Türkiye’yi ayağa kaldıran bir maç oynanmıştı Trabzonspor ile Galatasaray arasında. Türk Telekom Arena’da bordo-mavili oyunculara tam 4 kırmızı kart çıkınca ortalık karışmıştı. Salih Dursun, elinden kaptığı kırmızı kartı maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel’e göstermişti. Olaylı karşılaşma haftalarca konuşulmuş, ardından Deniz Ateş Bitnel amatör kümede maçlar yönetmeye başlayarak adeta kayıplara karışmıştı. Olay hakem aylar süren sessizliğini bozdu. Son Kale Trabzon oluşumundan Asım Turan ile bir görüşme gerçekleştiren Bitnel’in, çok çarpıcı açıklamalarda bulunduğu iddia edildi. Yönettiği amatör maçta kendisine prostestoda bulunan Son Kale Trabzon grubu ile iletişime geçmeye çalışmış 34 yaşındaki hakem. Amacı ise mağdur edildiğine inandığı Trabzonspor camiasına gerçekleri açıklamakmış...

YARDIMCILARIM DEĞİŞTİRİLDİ
İşte Deniz Ateş Bitnel’in bu görüşmedeki büyük ses getirecek sözleri: “Galatasaray-Trabzonspor maçında birlikte görev aldığım yardımcıların hiçbiriyle daha önce çalışmadım ve benim yardımcılarım sebepsiz yere bu maçtan bir gün önce bir anda değiştirildi. Maç boyunca verdiğim hatalı kararların tamamına yakını yardımcı hakemlerin yönlendirilmeleri sonucu oldu. Maçın görüntülerini daha sonra izlediğimde bana ve Trabzonspor’a çok büyük oyun oynandığını net bir şekilde gördüm. Kesinlikle bu maçta yan hakemlerin talimat aldığına inanıyorum ve beni hedef tahtasına koydular. Bu zamana kadar beklememin sebebi; MHK Başkanı 1 yıldır benimle birlikte basın toplantısı düzenleyeceğini söylüyor ancak her defasında da beni oyalıyordu”

EŞİM İŞTEN ÇIKARILDI
“TFF bana hiçbir şekilde sahip çıkmadı, Çağrılarıma aramalarıma cevap alamadım. Eşim yaşanan olaylar sonucu genel müdür olarak çalıştığı bankadan benim yüzümden çıkarıldı, 6 yaşındaki çocuğum psikolojik tedaviye başladı. Sonunda dayanamayıp konuşma kararı aldım. Basın toplantısı düzenleme gibi bir şansım yok daha doğrusu bana bu şansı verecek cesaret kimsede yok. Son dayanağım benimle birlikte mağdur olan Trabzonspor gibi büyük bir camiadır. Bu camianın ve Trabzon halkının doğruyu göreceğine adım gibi eminim”...

Sadece sohbet ettik
Bitnel dün spor kamuoyu konuyla ilgili çalkalanınca akşam saatlerinde bir açıklama yaptı. “Asım Turan’a röportaj vermedim, sadece sohbet ettik” diyen Bitnel başta TFF’nin kendisine sahip çıkmaması konusu olmak üzere haberleri yalanladı. Fakat MHK da bir yandan Bitnel’den yazılı savunma talep etti. Bu arada Asım Turan haberin arkasında olduklarını açıkladı.

ÖNEMLİ AYRINTI!

Yardımcıları değişmemiş!

Deniz Ateş Bitnel’in olay açıklamalarında bir ayrıntı dikkat çekiyor: “Yardımcılarım sebepsiz yere bu maçtan bir gün önce bir anda değiştirildi”... Bitnel’in bu ifadesi pek gerçeği yansıtmıyor. Çünkü, MHK istisnalar dışında maçların hakemlerini perşembe günleri açıklıyor. G.Saray-Trabzon maçı ise pazar günü oynanmıştı. Edindiğimiz bilgilere göre Deniz Ateş Bitnel bu maç öncesi genelde birlikte çalıştığı Erdem Bayık’ın yardımcı hakemi olmasını istemiş ancak form durumlarına göre her maça farklı hakem atayan MHK, bu maçta tercihlerini Kemal Yılmaz ve Ceyhun Sesigüzel’den yana kullanmış. Yani maçtan bir gün önce yardımcıları değiştirilmemiş. Zaten verdiği kırmızı kart ve penaltı kararlarında yardımcılarının bir etkisi yoktu.
Bir hakemin tükenişi