Ercan ATA/ANKARA, () - BİLARDO Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü yönetimini düşürebilmek için son genel kurulda oy kullanan 160 delegenin yüzde 40 sayısı olan 64 imzayı toplayan delegeler, federasyonu olağanüstü seçime götürdü.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü arasında yaşanan tartışmanın ardından ikili davalık olmuştu. Yaşanan bu olayın ardından Spor Genel Müdürlüğü Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı bilardo kulüpleri imza kampanyası başlattı ve yeterli sayı olan 64 imzaya ulaştı. Seçim isteyen delegeler, topladıkları imzaları delegeler üzerinde etkisi olan Genel Müdürlük Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Ömer Kalkan'a teslim etti. Kalkan'ın, bugün federasyon başkanını makamına çağırarak delegelerin olağanüstü genel kurul isteğini tebliğ edeceği öğrenildi.

FEDERASYON YÖNETİMİ BU HAFTA TOPLANACAK VE SEÇİM TARİHİNİ BELİRLEYECEK

Başkan Uğur Kurugöllü'nün bu hafta içerisinde yönetimi toplayacağı ve seçim tarihini belirleyeceği ifade edildi. Bilardo Federasyonu yönetimi, toplanan imzalar karşısında yasa gereği 60 gün içerisinde bir tarih belirleyecek ve kamuoyuna duyuracak. Yönetimin bir hafta içinde seçim kararı almadığı takdirde, Spor Genel Müdürlüğü kayyum atayabilecek.

İMZA TOPLAYAN DELEGELER DİKKAT ÇEKTİ

Federasyonu olağanüstü genel kurula götüren imzaların 30'unun spor il müdürlüğü ve 8'inin de belediye kulüplerine ait olması dikkat çekti. Spor Genel Müdürü ile arasında yaşanan olayın ardından bağlı birimlerin Ömer Kalkan'a çok kısa bir süre içerisinde imzaları vermesi dikkat çekti.

ea (os)