GAZİANTEPSPOR'un içinde bulunduğu durumdan kurutulması için bir süre önce Gaziantep Valisi Erdal Ata başkanlığında aralarında sanayici ve işadamlarının bulunduğu bir grup tarafından başkan adayı olarak belirlenen işadamı Bilal Çeker, yeniden aday olduğunu duyuran mevcut başkan İbrahim Kızıl'ın adaylıktan çekilmesi durumunda, adaylık müracaatında bulunacağını söyledi.
Bilal Çeker, akşam saatlerinde Gaziantepspor Kulüp Başkanlığı'na adaylığıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Gaziantepspor'un içinde bulunduğu sürecin konuşulduğu toplantıda, Bilal Çeker yaşanan süreci anlattı. Çeker, üst kurul tarafından kendisine verilen görevi her şekilde yapacağını söylerken, bunun mevcut başkan İbrahim Kızıl'ın adaylıktan çekilmesi durumunda yapabileceğini belirtti. Gaziantepspor'un menfaati için göreve talip olduklarını ve Kızıl'ın aday olmaması şartıyla her konuda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını anlatan Çeker, şunları söyledi:
"Biz ilk gün ne söz verdikse, halen sözümün arkasındayız. Bu mevcut yapıyla bizim kongreye girmemiz mümkün değil. Biz kesinlikle sözümün arkasındayız. Ne söz verdikse aynısını yapmaya hazırız. Ancak, yarın saat 5'e kadar mevcut başkan ilk gün dediğinin arkasında durursa biz bu işte varız. Biz Gaziantepspor sevdalısıyız, hiç bir zaman görevden kaçmayız. Ne zaman ve ne şartta bu görev bize verilirse, biz yaparız. Ne yarına kadar? Çünkü, yarından sonra yapacak birşey yok. Kongreye 3 gün kala adaylığın açıklanması lazım. İlk günkü sözler tutulursa, biz bu göreve hazırız. Mevcut yönetim varken, bu seçime girmemizin anlamı yok. Yarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Yönetim kurulumuz ve divanımız hazır. Biz, mevcut başkan yarına kadar adaylığından vazgeçmezse aday olmayacağız."