Ali DANAŞ, İSTANBUL-

Futbolcuların gece hayatı, kavgalar ve olaylar ile futbolun dışında da sık sık gündem olan Beşiktaş bu sezon çeşitli sebeplerden futbolculara verilen kadro dışı kararları ile de konuşulmaya devam ediyor.

Bu sabah Dany'in 'alacak resti' ile şok olan ve bu futbolcuyu kadro dışı bırakan Slaven Biliç ve Önder Özen'in toplamda 4, yönetimin ise bir kadro dışı kararı ile bu sezon tam 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı.

TORAMAN VE SEZER KADRO DIŞI KALAN İLK FUTBOLCULARDI

Süper Lig'in ilk yarısında Hırvatistan'da Hajduk Split ile yapılan hazırlık maçı dönüşü, tesislerde sabaha karşı yumruk yumruğa kavga eden İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk kadro dışı bırakılan ve sezon sonuna kadar affedilmeyen ilk iki futbolcuydu.

GÖKHAN SÜZEN ANTRENMANI TERKETTİ VE KADRO DIŞI KALDI

Beşiktaş'ta ikinci kadro dışı Gökhan Süzen'in Hırvat Hocaya takındığı tavır sonrası gerçekleşti. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak Bucaspor maçı kadrosuna alınmadığını öğrenen Gökhan Süzen hocaya sinirlenerek antrenmanı terk etti ve bu hareketi sonrası kadro dışı bırakılarak sezon sonuna kadar affedilmedi.

RESMİ OLMAYAN KADRO DIŞI FERNANDES

Resmi olarak açıklanmasa da dördüncü kadro dışı Manuel Fernandes'in transfer pazarlıkları ve sonrasında takındığı sakatlık tavırlarında gerçekleşti.

Beşiktaş'tan istediği ücretlerde hiç bir şekilde indirim yapmayarak başkan Fikret Orman'ı çileden çıkaran Manuel Fernandes teknik heyet ve yönetimden izinsiz olarak ülkesine gidince para cezasının yanı sıra resmi olmayan kadro dışı kararı ile de cezalandırıldı. Ülkesinde Milli Takım doktoruna göründüğünü ve ameliyat olması gerektiğini söyleyen Fernandes'e ameliyat izni verilmedi ve 202 bin Euro para cezasının yanı sıra A Takımı tesislerinde değil Altyapı tesislerinde hazırlıklarını yapması söylendi.

DANY'E JET KADRO DIŞI KARARI

Siayah beyazlılarda 5. ve son kadro dışı da bu sabah Dany'nin disiplinsiz davranışları sonrası gerçekleşti. 100 bin Euro'luk alacağından dolayı Biliç'e rest çeken ve idmana çıkmayıp Elazığ'a gitmeyeceğini söyleyen Dany teknik heyet ve yönetim tarafından hemen kadro dışı bırakıldı.

HİÇ BİR ŞEKİLDE AF YOK

Slaven Biliç ve Sportif Direktör Önder Özen ile birlikte Başkan Fikret Orman'ın ortak özellikleri ise kendilerinin bıraktıkları kadro dışı futbolcuları affetmemeleri. İbrahim Toraman, Sezer Öztürk ve Gökhan Süzen yönetimin tüm ısrarlarına rağmen Biliç ve Özen tarafından affedilmedi. Fernandes konusunda da başkan Fikret Orman hiç geri atmadı ve ''onunla işimiz bitti'' dediği Fernandes ile bir daha görüşmedi. Son olarak kadro dışı kalan Dany'nin Süper Lig'in bitimine iki hafta kala affedilmesi söz konusu değil ve Beşiktaş ile ilişkisi tamamen kesildi.

AD (UD)