BEŞİKTAŞ, milli maç arasında Shaktar Donetsk ile Atatürk Olimpiyat Stadı'ında İstanbul Bş.Bld.ile Nevzat Demir Tesisleri'nde iki hazırlık maçı yapacak.
Milli takımlara ilk 11'den 8 futbolcusunu gönderen Slaven Biliç, lige verilen arada oynamayan futbolculara şans verecek. Spor Toto Süper Lig'de bu sezon oynadığı maçlarda ilk 11'ini kolay kolay değiştirmeyen Hırvat Hoca, Milli maç arasında yapacağı hazırlık maçlarıyla yedek ve sakatlıktan kurtulan futbolcuların form durumlarını görme fırsatı elde edecek.
ROTASYON YOK
Devre arası transfer çalışmaları için yönetime rapor sunmaya hazırlanan Hırvat Hoca takımda yapacağı değişiklikler için hazırlık maçlarını çok önemsiyor. Biliç, Beşiktaş'ın UEFA'dan aldığı ceza sebebiyle Avrupa maçlarının olmaması ve Ziraat Türkiye Kupası'na 4.turdan katılmasından dolayı haftada sadece bir maç yapan takımda zorunlu olmadıkça rotasyona gitmiyor. Kadroya almadığı futbolcuları da zaman zaman A-2 takımına gönderip maç kondisyonlarını kaybetmemelerini amaçlıyor. Slaven Biliç lige verilen aralarda hazırlık maçları alarak bu futbolcuların son durumlarını görmek ve A2 'de oynamalarından kaynaklanan rahatsızlıklarını da gidermek amacında.
BİR DAKİKA BİLE OYNAYAMADILAR
Bu futbolculardan Pedro Franco, Mehmet Akgün ve Gökhan Süzen sakat olmamalarına rağmen bazen 18 kişilik kadroya alınsalar bile, henüz 1 dakika dahi oynama şansı bulamadılar. Sezon başında sakat olan ve iyileşip bir kaç haftadır takımla çalışmalara başlayan Uğur Boral, ve Filip Holosko'da henüz Hırvat hocanın istediği düzeye gelemedikleri için kadroya girmekte zorlanıyorlar. Son 2 yılını sakatlıklarla boğuşarak geçiren İsmail Köybaşı ise Hırvat hocanın şans vermesi durumunda yeni bir başlangıç yapmak ve takımın değişmezi olmak amacında.
MOTTA'NIN GELECEĞİ UĞUR BORAL VE İSMAİL KÖYBAŞI'NA BAĞLI
İsmail Köybaşı ve Uğur Boral'ın gösterecekleri performans aynı zamanda Ramon Motta'nın kaderini belirleyecek. Kiralık olarak forma giyen Motta'nın bonservisinin alınıp alınmayacağı Uğur Boral ve İsmail Köybaşı'nın önümüzdeki dönemde sürekli oynayıp oynamamalarına bağlı. Yönetim Hırvat hocadan gelecek rapor doğrultusunda Ramon Motta için ligin 2. devresini bekliyor. AD(UD/FG)