BEŞİKTAŞ'ta devre arasında yapılacak transfer harekatı şekillenmeye başladı.
Devre arasında alınan futbolcuların takıma adapte sürecinin uzaması durumunda, çoğu zaman kadroya bile giremeden sezonun bittiğini düşünen yönetim, Ronaldinho haricinde transfer yapılmasına sıcak bakmıyor.Ancak, Slaven Biliç'in istemesi durumunda takıma takviye yapılacak. Siyah Beyazlı yönetim bu konuda harekete geçmek için Hırvat hocadan gelecek raporu bekliyor.
RONALDİNHO OLMAZ İSE YILDIZ TRANSFERİ YOK
5 aydır Ronaldinho için uğraşan Siyah Beyazlı yönetim bu transferin gerçekleşmemesi durumunda başka bir yıldız futbolcuya teklif götürmeyi düşünmüyor. Maliyetlerinin çok yüksek olması sebebiyle Adebayor, Pirlo ve Diego gibi isimler ile temasa geçmeyen yöneticiler,Önder Özen'in ''Transfer politikasını, genç ve potansiyeli yüksek oyuncu bulma üzerine kurma'' fikrine sonuna kadar destek veriyor.
TÜRK SAĞBEK VE STOPER ÖNCELİKLİ TERCİH
Takımda sadece Serdar Kurtuluş'un yedeğinin olmaması,sağbek mevkisine arayışları çoğaltmış vaziyette.Sağbeke yerli arayışında olan teknik heyet Türkiye içindeki futbolcuların yüksek bonservislerinden dolayı rotayı gurbetçi futbolculara çevirdi.İbrahim Toraman'ın kadro dışı kalmasından sonra Türk stoper sayısı bire düşen Beşiktaş'ta ayrıca yerli bir stoper alınması da transfer planlarının içinde.Sportif Direktör Önder Özen bu konuda kendi izlenimlerinin yanında Avrupa'da ki gönüllü scoutlardan da çok önemli destek ve raporlar alıyor.
İLK YOLCU DENTİNHO
Sezon başında sakatlıkların çokluğundan dolayı kadrosundaki 31 futbolcudan azaltma yapmayan Siyah Beyazlılar devre arasında takımdan en az 4- 5 futbolcuyu bonservisi ile veya kiralık olarak göndermeyi planlıyor.Takımdan gönderilecek ilk futbolcu,geldiği günden bu yana istenilen performansı bir türlü sergileyemeyen Dentinho.Yönetim kiralamayı uzatma ve satın alma opsiyonu olmasına rağmen 1 Ocak'ta Dentinho ile yolları ayıracak.
Siyah beyazlı takımda ayrıca bu sezon kadroya hiç giremeyen Mehmet Akgün ve Gökhan Süzen için devre arasında gelecek tekliflerin değerlendirilmesi düşünülüyor.Kadroya giremeyen bir başka futbocu Pedro Franco'nun ise, gelişim sağlaması için kiralık olarak bir takıma gönderilmesi kararını Sportif Direktör Önder Özen verecek.
Hajduk Split ile oynanan hazırlık maçının gecesi tesislerde yaptıkları kavga sonrası süresiz kadro dışı bırakılan İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk'ün takımdaki geleceği ise ligin tatile girmesiyle belli olacak.Bu futbolculara af çıkıp çıkmaması konusunda yönetimdeki ağırlıklı düşünce gönderilmelerinden yana. AD(UD/FG)