Ali DANAŞ, İstanbul-

Bu sezon Beşiktaş'ın en çok göze çarpan özelliklerinden birisi de savunması. Geçtiğimiz sezon kalesinde 49 gol görerek kulüp tarihi rekorunu kıran, Süper Lig'in de en çok gol yiyen takımlarından birisi olan Beşiktaş, bu hastalığından kurtulmuş görünüyor.

Siyah-beyazlıların 24. hafta itibari ile kalesinde gördüğü gol sayısı 22 ve Galatasaray'ın ardından ligin en az gol yiyen takımı konumunda.

SAVUNMADAKİ YENİ İKİLİ PEDRO FRANCO VE ERSAN GÜLÜM

Kolombiyalı stoper Pedro Franco'nun ilk onbirde kendine yer bulması ve sonrasında oynadığı futbol, savunmada oldukça güven veriyor. Teknik Direktör Slaven Biliç de Pedro Franco'nun bu performansından bir hayli memnun. İlk onbirdeki yerini tamamen sağlama alan Franco'nun savunmadaki partneri ise Ersan Gülüm olarak kalacak gibi görünüyor. Ligin ilk devresinde Sivok ve Escude ile değişmeli oynayan Ersan Gülüm, ikinci devrede oynanan maçlarda Pedro Franco ile yakaladığı uyum ile dikkat çekiyor.

TAKIM SAVUNMASI DAHA İYİ UYGULANIYOR

Beşiktaş'ın bu sezon az gol yemesinde geri dörtlünün başarılı performansı kadar takım savunmasının daha iyi yapılmasının payı bir hayli fazla. Özellikle Atiba ve Veli'nin üstün çabaları ile, önde oynayan Gökhan, Olcay ve Oğuzhan'ın sık sık geriye gelerek takım savunmasına katkıda bulunmaları bunda en büyük etken.

SAVUNMA OYUNCULARINDAN 7 GOL

Siyah-beyazlı takımda savunma oyuncuları attıkları gollerle alınan galibiyetlere de önemli bir katkı sağlıyor. Beşiktaş, Sivok (2), Escude (2), Motta (1), ve Pedro Franco(1)'nun attığı gollar ile maçları kazandı. Son olarak Ersan Gülüm Eskişehirspor'a son dakikada attığı hayati gol ile hem takımına 3 puan kazandırdı hemde Beşiktaş'ı şampiyonluk yarışının içinde tutmayı başardı.

İLGİNÇ AYRINTI

Beşiktaş'ta ilgi çeken başka bir ayrıntı da bu sezon daha az gol yiyip daha çok puan toplamasına rağmen sıralama olarak geçen sezonun gerisinde kalması oldu. 2012-2013 sezonunda 24. hafta itibari ile 42 puanla 2. sırada olan siyah-beyazlılar bu sezon 24. haftada Eskişehirspor'u 1-0 yenerek puanını 46'ya çıkarmasına rağmen 3. sırada bulunuyor.

AD (UD)