Beşiktaş Sportif Direktörü Önder Özen'in istifa etmesi gündeme bomba gibi düştü.

Önceki aylarda iki kere başkan Fikret Orman'a istifa etmeye hazır olduğunu söyleyen ancak Fikret Orman tarafından ikna edilen Önder Özen, Yalçın Ayhan transferinde yaşanan kaos sonrası resmi olarak istifa etti.

YALÇIN AYHAN TRANSFERİNDE YAŞANANLAR BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU

Yalçın Ayhan ile yaklaşık 1 ay önce yapılan sözleşmenin resmiyete dökülmemesi ve Yalçın'ın İngiltere kampında sadece 1 gün kalarak geri gönderilmesi Önder Özen'in istifa kararı almasında bardağı taşıran son damla oldu.

Bir önceki transfer Komitesi Başkanı Deniz Atalay ile birlikte atılan bu imza Beşiktaş Yönetiminin tam anlamıyla karışmasına yol açtı. Yönetim Kurulu üyelerinin büyük bir kısmı Yalçın transferine iki sebeple karşı çıktılar.

Bu sebeplerden birincisi ellerinde olan İbrahim Toraman gibi Milli Takımda defalarca oynamış bir stoperin hala affedilmemiş olması. İkinci sebep ise Yalçın transferine taraftarların gösterdiği büyük tepki.

Bu tepkiler sonrası Yalçın Ayhan, Önder Özen'in bilgisi dahilinde kampa katılmasına rağmen sadece 1 gün sonra başkan Fikret Orman ve yöneticilerin talimatı ile kamptan gönderildi ve kendisine sözleşmenin geçersiz olduğu bildirildi.

Bu gelişmelerden sonra ani bir kararla Türkiye'ye dönen Önder Özen başkana istifasını sunarak Beşiktaş'taki Sportif Direktörlük görevinden ayrılmış oldu.

Beşiktaş'ta yaşanan bu gelişmenin ardından Önder Özen'in takıma katılmalarına karşı çıktığı İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk'ün İngiltere kampına katılması için yönetimin Slaven Biliç'e tekrar durum değerlendirmesi yapmasını isteyeceği öğrenildi.

ÖNDER ÖZEN BİR KAÇ AYDIR SIKINTIDAYDI

Beşiktaş'taki görevinden istifa eden Önder Özen daha önce Yönetim Kurulu üyelerinin bir kısmının kendisi aleyhine sürekli baskı yaptığı ve transfer görüşmelerinin basına sızdırılmasından dolayı duyduğu rahatsızlıkları öne sürerek iki kez başkan istifa etmek istediğini bildirmiş ancak başkan tarafından durdurulmuştu.