FUTBOLU bıraktıktan sonra teknik adamlığa geçen isimlerden Sergen Yalçın'ın Gaziantepspor'a imzası sonrası Beşiktaş'ta oynanıp hoca olan isimler Süper Lig'de 5'e yükseldi. Beşiktaş alt yapısından yetişmiş, bir dönem futbol oynamış veya hocalığını yapmış isimler, Süper Lig'de en çok takım çalıştıran hocalar oldular. Bu isimler Rıza Çalımbay, Ertuğrul Sağlam, Samet Aybaba, Mehmet Özdilek ve son olarak da Sergen Yalçın.
Siyah-Beyazlılarda hem futbol oynamış hem de Beşiktaş'ın hocalığını yapmış isimlerden ilki Rıza Çalımbay. Şimdilerde Çaykur Rizespor'u çalıştıran Rıza Çalımbay, hem uzun yıllar Beşiktaş'ın kaptanlığını yapıp hem de bir dönem Beşiktaş'ı çalıştırma şansı yakaladı.
Beşiktaş'ta yine kaptanlık yapma şansı yakalayan ve hocalık seviyesine yükselen bir diğer isim de Ertuğrul Sağlam. Bursaspor'da şampiyonluk başarısını tadan Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'ta da gözle görülür iyi işler yapmıştı. Jean Tigana'nın yerine 1 Haziran 2007 tarihinde Beşiktaş Teknik patronluğuna gelen Ertuğrul Sağlam takımın başında 61 resmi maça çıkıp 38'ini kazanıp 15 de yenilgi almıştı. Ekim 2008 tarihinde Beşiktaş teknik direktörlügünden istifa etmişti. Ertuğrul Sağlam şu an Süper Lig'de Eskişehirspor takımını çalıştırıyor ve 19 puan ile 5. sırada.
Süper Lig'de Beşiktaş'tan yolu geçmiş, kaptanlık yapmış ve teknik direktörlük şansı yakalamış isimler arasında şimdilerde Antalyaspor'u çalıştıran Samet Aybaba da var. Aybabalı Beşiktaş 2012-2013 sezonunu ligde topladığı 58 puan ile 3.sırada bitirmişti. Samet Aybaba ile Beşiktaş'ın yolları Haziran ayında ayrılmıştı. Samet Aybaba şu an Süper Lig'de Antalyaspor'un başında ve topladığı 14 puan ile 11. sırada. Samet Aybabalı Antalya bu sene ligin 6. haftasında evinde Beşiktaşı 2-0 mağlup etmişti.
Beşiktaş'ın efsane oyuncularından eski kaptanlarından olan 'şifo' lakaplı Mehmet Özdilek de Süper Lig'in başarılı teknik adamlarından biri olarak dikkat çekiyor. Teknik direktörlük kariyerine 2004 yılında Malatyaspor'u 4 ay gibi kısa bir dönem çalıştırarak başlayan Mehmet Özdilek, asıl büyük sıçramasını Medical Park Antalyaspor'da yaptı. 2008-2009 sezonunda göreve gelen Mehmet Özdilek toplam 5 sezon çalıştırdığı Antalya'da geçen sezon 7. tamamlayarak en başarılı sezonunu geçirmişti. Sezon sonu görevinden istifa eden genç teknik adam, Ekim ayında Ankara temsilcisi Gençlerbirliğin'den gelen teklifi kabul edip yeni takımda ki görevine başladı.
Bu listeye son eklenen isim ise kuşkusuz hem Beşiktaş'ın hem de Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yıldızlardan biri olan Sergen Yalçın. O da ilk profesyonel teknik patronluk görevine Gaziantepspor'da başladı. Sergen Yalçın'nın teknik adamlık kariyeri en çok merak edilen isim olacağı düşünülüyor. (GH/FG)