ALİ DANAŞ, ANTALYA- Süper Lig'in ikinci yarısı için çalışmalarını Antalya'da sürdüren Beşiktaş'ta Ramon Motta ve Kerim Frei sabah yapılan idman sonrası basın toplantısı düzenlediler.

Brezilya'lı solbek Motta ilk yarıda dördüğü kartlarla ilgili bundan sonra daha dikkatli olacağını söyledi.

Kerim Frei ise Türk milli takımını seçmesinin nedenini kendini Türk gibi hissetmesine bağladı. Ramon Motta'nın açıklamaları şu şekilde:

''BU TAKIMDA KALMAYI HEDEFLİYORUM''

"İyi bir dönem geçiriyoruz. 2. yarı öncesi hazırlık ve ortam iyi. Dünde iyi bir takıma karşı oynadık. Bizde onlar karşısında yeteri kadar iyi mücade ettikve berabere kaldık.Geldiğimden beri bu takımda oynayacağımı düşünüyordum. Bu rekabetin takıma faydası var. Bu takımda kalmayı hedefliyorum. Arkadaşlarımla da aram çok iyi.

''ALMEİDA İLE AYNI HAREKETİ YAPTIK O SARI BEN KIRMIZI KART GÖRDÜM''

''Gördüğüm kırmızı kartlarda hiç bir zaman kasti bir hareketim olmadı. Son gördüğüm kartta Almeida ile aynı sebepten kart gördüm. Aynı hareketi yaptık Almeida sarı kart gördü ben kırmızı kart gördüm.Bunu halen anlamış değilim.12 haftada 2 kırmızı kartım var bu normal değil.Hem yönetim hem de Önder hoca bu konuları görüştüm. Bundan sonrasında kartlar konusunda daha olacağım.''

''TEKRARLANACAK KASIMPAŞA MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ''

''Kasımpaşa maçı olaylı bir maçtı. Tekrarlanacak olan maçı kazanıp puan farkını kapatmak istiyoruz."

''BEŞİKTAŞ İLE BİRLİKTE ŞAMPİYONLUK YOLUNDA YÜRÜMEK İSTİYORUM''

"Türkiye'ye geldiğimde adaptasyon sorunu yaşamadım.Burada benim ülkemdekine benzer bir yaşam tarzı var.Kulüpte de iyi karşılandım.Beşiktaş'la birlikte şampiyonluk yolunda yürümek istiyorum. Her zaman zirveye oynayan bir takımdır Beşiktaş.'' Kerim Frei'nin açıklamalarından ise satırbaşları şunlar :

''İKİNCİ YARIDA DAHA FAZLA SÜRE ALMAYI İSTİYORUM''

"Kamp şu ana kadar iyi geçiyor. Arakadaşlık ve atmosferde iyi. Dün oynadığımız maçtada iyi mücadele ettik. Her gün biraz daha Türkçe öğreniyorum. Zamanla daha da iyi olacak.

Büyük bir kulüpte oynuyorum. Her geçen gün formumu yakalamak için uğraşıyorum.Burada ve İngiltere'de futbol fiziksel olarak oynanıyor İki lig arasında pek bir fark yok. Ligin 2. yarısında daha fazla süre almayı bende isterim.

''MİLLİ TAKIMI SEÇMEMİN NEDENİ KENDİMİ TÜRK GİBİ HİSSETMEM''

Kerim Frei son olarak Türk Milli Takımı'nı seçmesi ile ilgili soruya ''Burayı tercih etmemin tek sebebi ise kendimi Türk gibi hissetmemdir."diye cevap verdi. ad(ud)