BEŞİKTAŞ'ın başarılı futbolcuları Olcay Şahan ve Atiba Hutchinson, antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Atiba Hutchinson, iyi bir kamp başlangıcı yaşadıklarını ve ikinci yarıda daha iyi bir performans seergilemek istediklerini söyledi. Atiba Hutchinson'un açıklamaları şu şekilde:

''AMACIMIZ İYİ BAŞLAMAK''

"Dün akşam iyi bir idman geçirdik. Ondan önce İstanbul'da birkaç idmanımız daha olmuştu. Burada birkaç eksiğimiz daha var. Bu akşam katılacak arkadaşlarımızla beraber tam bir takım olacağız. Amacımız ikinci yarıya iyi başlamak. İlk maçlarımızda iyi skorlar aldıktan sonra devamını hep beraber göreceğiz."

''TAKIMIN BANA NEREDE İHTİYACI VARSA ORADA OYNARIM''

"Lige iyi başladık, takım olarak hep beraber iyi bir başlangıç yaptık. Ancak sonrasında devamlılığı sağlayamadık. Bizim en büyük sıkıntımız bu oldu. Kendi açımdan da söyleyecek olursam da fena bir başlangıç yapmadım. Ama ondan sonra benim de performansımda dalgalanmalar oldu. Pek çok farklı pozisyonda oynadım. Ancak en başından beri söylüyorum, takımın bana nerede ihtiyacı varsa orada oynarım. Elbette ben orta sahanın ortasında oynamayı daha çok tercih ederim, ama takımın bana nerede ihtiyacı varsa orada da takıma yardımcı olmak için elimden geleni yapmak isterim."

''SEZONU EN İYİ YERDE BİTİRMEK İSTİYORUZ''

"Ligin ikinci yarısında da öncelikle iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz, ama ondan sonra devamlılığımızı sağlamak istiyoruz. Birkaç tane galibiyetin ardından mağlubiyet serisi bize hiç yakışmıyor. Bizim öncelikli amacımız iyi oyun ve bu iyi oyunun sürekliliği, iyi skorların sürekliliği. Ondan sonrasında da elimizden geldiği kadar sezonu olabildiğince en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Ancak birinci önceliğimiz sezona iyi bir başlangıç yapmak, sonra da bu iyi skorları sürdürebilmek."

''İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIM''

Yeni bir kulübe geldiğinizde her zaman için yapmak istediğiniz şey öncelikle elinizden gelenin en iyisini yapıp, takımda ilk 11'e girmektir. Ben de iyi bir başlangıç yaptım. Genelde hep olumlu tepkiler aldım, taraftarlardan ve etrafımdakilerden bu konuda müteşekkirim. Biraz da şanslı olduğumu söyleyebilirim iyi bir başlangıç yaptığımız için, ama henüz sezon bitmedi. Daha sezonun ortalarındayız. Kendimi göstermek için çok maçım var, hem kendim için, hem takımın performansını değerlendirmek için. İlk yarıda oynadığımız kadar maç var.

''RONALDINHO BÜYÜK BİR FUTBOLCU BURADA OLSA İYİ OLURDU''

Olcay Şahan ise Beşiktaş'taki performansını hocalarının kendisine verdiği özgüvene bağladı. Ronaldinho'nun iyi bir futbolcu olduğunu söyleyen Şahan, şu ifadeleri kullandı:

''Tabii ki Ronaldinho büyük bir futbolcu. Burada olsaydı iyi olurdu. Ama biz onlarla ilgilenmiyoruz. Biz futbolcular buraya kampa geldik. Sezonun ikinci yarısına çok iyi hazırlanmak istiyoruz. Transfer için bizim yöneticilerimiz, büyüklerimiz karar verir. Onların da en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Şu anki durumumuz sezonun ikinci yarısına çok iyi girmek."

''SEZONUN İKİNCİ YARISINDA BEŞİKTAŞ'A YAKIŞIR BİR FUTBOL OYNAMAK İSTİYORUZ''

"İki tane iyi idman yaptık. En önemlisi bütün arkadaşlarımız çalışmaya hazır, kimse sakat değil. Bu bizi mutlu ediyor. Sezonun ikinci yarısında Beşiktaş camiasına yakışır ikinci yarı oynamak istiyoruz. İlk 3-4 haftada oynadığımız performansımızın daha da üstüne koyarak iyi bir ikinci yarı oynayıp taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz.''

"SAKATLANMAMAMI ANNE VE BABAMA BORÇLUYUM''

''Tabii sakatlanmadığım için de çok mutluyum. Bunu anneme ve babama borçluyum. Bana çok iyi bakıyorlar. Bizim takımda çok şansızlık olduğunu düşünüyorum. Bu şanssızlığı 2013'te bıraktık. 2014'te ikinci yarıya çok iyi başlayıp sakatlık yaşamadan çok iyi bir sezon geçireceğiz inşallah.''

''HOCALARIM BANA ÖZGÜVEN VERİYOR''

''Hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Onların bana verdiği özgüven yansıyor. Almanya'daki dönemimde o kadar özgüven yoktu. Ama Beşiktaş'a geldim geleli özgüvenim yükseliyor.'' ad (os/fg)