Ali DANAŞ/LEEDS, () - BEŞİKTAŞ'ın yeni transferi Demba Ba, İngiltere kampında basın toplantısı düzenledi.

Senegalli golcü, transfer süreci ve kronik sakatlık spekülasyonlarına açıklık getirirken, Feyenoord maçına kadar hazır olmayı umduğunu söyledi.

Demba Ba, basın toplantısında şunları söyledi:

''HER ŞEY YOLUNDA GİDİYOR''

''Takımda gayet iyi karşılandım. İlk günden beri herkes bana çok iyi davranıyor. Her şey çok yolunda gidiyor. Transfer sürecimde her şey gayet yolunda gitti. Önce menajerim ve kulüp yetkilileri arasında görüşmeler oldu. Daha sonra Chelsea ve kulüp arasında, en son da Ahmet Nur Çebi ile görüştük. Beni burada görmek istemeleri ve benim de buraya gelmek istemem her şeyi kolaylaştırdı."

"FEYENOORD ÇOK ZOR BİR TAKIM"

"Feyenoord çok zor bir takım ama 3-4 tane önemli oyuncularını kaybettiler. Genç ve tecrübesiz bir takım ama kaliteli bir ekibe sahipler. Ben de maça kadar hazır olmayı umuyorum."

"KRONİK SAKAT DEĞİLİM"

"Kronik sakat değilim. Son 4 yılda oynadığım maçlara bakılırsa bu sakatlık dedikoduları ile ilgili cevabı bulabilirsiniz. Başkanımız benimle ilgili söyledikleri hakkında zaten gerekli düzeltmeleri yaptı."

"SOW'A SAAT ALACAĞIM"

"Moussa Sow ile çok yakın arkadaşız, ama saha içinde çok büyük bir rekabete gireceğiz. Ona bir saat hediye edeceğim. Saha içinde arkadaş olmayacağız. Benim hedefim saha içinde takımıma en büyük katkıyı sağlamak. Drogba ve Sow gibi oyunculardan övgü almak çok önemli."

"REKABET TAKIM İÇİN GEREKLİ"

"Takım içinde diğer forvetlerle rekabet önemli. Daha önce oynadığım takımlarda da rekabet vardı. Rekabet takımı ileriye taşımak ve benim de gelişimim açısından çok önemli.''

"İSTANBUL'U SIKÇA GEZECEĞİM"

"İstanbul'u henüz keşfedemedim. Ancak Türkiye'ye gidince sıkça gezeceğim. Gündelik hayatın pratikliği açısından, ibadet açısından Müslüman bir ülkede oynamam çok önemli."

"TARAFTARLARIMIZ AÇIK ARA TÜRKİYE'NİN EN İYİ TARAFTARI"

"İzlediğim videolarla nasıl bir taraftara sahip olduğumuzu gördüm. Onların özel olduğunu fark ettim. Açık ara Türkiye'nin en iyi taraftarı."