Ali Danaş - İSTANBUL /

Beşiktaş, Süper Lig'i 2. bitiren takımın sezon sonunda doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gideceği bir ortamda Galatasaray'ı geçme ve puan farkını açma fırsatlarını bir türlü kullanamıyor.

Süper Lig'in ilk devresini (bir maçı eksik olarak) Fenerbahçe'nin 12, Galatasaray'ın da 4 puan gerisinde tamamlayan siyah-beyazlılar ikinci devrenin başında aldığı seri galibiyetlerle 21. haftada Galatasaray'ı geçerek 2. sıraya yerleşmiş ve Fenerbahçe ile de puan farkını 5'e düşürmüştü.

Fakat Beşiktaş'ın bu ikinciliği bir hafta sonra Galatasaray'a yenilmesiyle son buldu. Bu haftalarda Fenerbahçe'nin yaşadığı puan kayıplarıyla zirveye iyice yaklaşan Beşiktaş'ın dönüm noktası ise yine Galatasaray maçı oldu. Siyah-beyazlılar, ilk yarıda olduğu gibi 22. hafta da rakibine yenildi ve galibiyet serisini sonlandırdı.

GALATASARAY KAYBEDİYOR BEŞİKTAŞ DA KAYBEDİYOR

Ligin 2. devresinde Galatasaray'ın deplasmanlarda sürekli puan kaybetmesi, Beşiktaş için öne geçme ve puan farkını artırma imkanı oluştursa da, siyah-beyazlılar Galatasaray'ın ikramlarını 21. hafta hariç hep geri çevirdi.

Siyah-beyazlılar, Galatasaray'ın puan kaybettiği 18-23 ve 25. haftalarda rakipleriyle berabere kalarak puan farkını açma ve Fenerbahçe'ye yaklaşma fırsatlarını kullanamadı ve 3. sırada kaldı.

Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın aynı anda puan kaybettiği haftalar ve maçlar şu şekilde:

18.hafta : Gaziantepspor 0-0 Galatasaray

Trabzonspor 1- 1 Beşiktaş

23.hafta : Ç.Rizespor 1-1 Galatasaray

Beşiktaş 0-0 M.P.Antalyaspor

25.hafta : Galatasaray 0-0 Karabükspor

Ç.Rizespor 2-2 Beşiktaş

(Beşiktaş sadece, Galatasaray'ın M.P. Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldığı 21. haftada Bursaspor'u 1-0 ile geçerek 2.liğe yükseldi.)

FENERBAHÇE, RAKİPLERİNİN PUAN KAYBETTİĞİ HAFTALARDA KAZANMASINI BİLDİ

Fenerbahçe ise rakiplerinin aynı anda kaybettiği 18-23 ve 25. haftaları iyi değerlendirerek maçlarını kazanmasını bildi ve puan farkını daha da açtı.

18.haftada Torku Konyaspor'u 2-1, 23.haftada Gençlerbirliği'ni 2-0 ve 25. haftada K.Erciyesspor'u 2-1 yenen Fenerbahçe, bir maç eksiği ile Beşiktaş'ın 7, Galatasaray'ın da 5 puan önünde lider durumda bulunuyor. Tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının Fenerbahçe lehine 3-0 tescil edilmesi durumunda sarı-lacivertliler Beşiktaş'ın 10,Galatasaray'ın da 8 puan önünde olacak.

ad(gh)