Ali DANAŞ, İstanbul-

Beşiktaş'ta önümüzdeki sezonun yabancı futbolcular ile ilgili transfer planlaması yapılmaya başlandı.10 yabancı futbolcusu bulunan siyah-beyazlılar gelecek sezon için 8 yabancı futbolcuya göre hareket edecek. Futbol Federasyonu'nun Kulüpler Birliği ile görüşerek yeniden belirleyeceği yabancı kuralına göre şekillenecek transfer politikası, takımda kalacak ve gidecek futbolcuların kaderini belirleyecek.

7 YABANCI FUTBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Lig bitiminde kadrodaki 10 yabancı futbolcudan kiralık ve sözleşmesi bitenler ayrıldıktan sonra 3 yabancısı kalacak olan Beşiktaş yönetimi, teknik kadro ve Sportif Direktör Önder Özen'in istekleri doğrultusunda hareket edecek. Teknik kadronun kalmasını istediği futbolcular ile sözleşme yenilenecek ve geri kalan kontenjanlar için belirlenecek isimler ile masaya oturulacak.

BİR TEK ALMEİDA'DA ISRAR VAR

Sözleşmesi bitecek futbolculardan bir tek Almeida'da ısrarcı olan yönetim bu futbolcu ile mutlaka sözleşme yenilemeyi istiyor. Takımdan ayrılsa bile menajerlik şirketine 2.500.000 Euro ödemek zorunda olan Beşiktaş yönetimi, imkanlarını zorlayarak Almeida ile yeniden anlaşmak istiyor .Başkan Fikret Orman'ın bizzat ilgilendiği bu görüşmelerin sezon sonuna kalmadan bitirilmesi öngörülüyor.

FERNANDES'E TEKLİF VAR ISRAR YOK

Beşiktaş Yönetimi Fernandes'in durumu hakkında ise sezon sonunu bekleme kararında. Sakat olduğu için geçen haftaki Antalyaspor maçında oynamayan Fernandes bu hafta da idmanlara çıkmadı. Lig maçları haricinde Beşiktaş'ın Avrupa Kupası'nda oynadığı basketbol maçında da taraftarların tepkisiyle karşılaşan ve salonu terk eden Portekiz'li futbolcunun, yakın çevresine sezon sonu Beşiktaş'ta kalmayacağını sık sık söylediği öğrenildi.

ESCUDE BIRAKIYOR SİVOK İLE YENİ SÖZLEŞME YAPILMASI ZOR

Sözleşmesi biten diğer futbolculardan Escude ile kesin olarak yollar ayrılacak. Devre arasında ameliyat olan ve hala rehabilitasyon sürecinde bulunan Sivok'un gitmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Bu futbolcunun başarılı olmasına rağmen aynı yerden sık sık sakatlık geçirmesi yeni bir sözleşme yapılmasına engel görünüyor.

MOTTA SLAVEN BİLİÇ'E BAĞLI

Kiralık futbolculardan Motta ve Dany'nin kalıp kalmayacağı Hırvat hocanın tutumuna bağlı. Motta'nın satın alma opsiyonunun 2.500.000 Euro olması yönetimin bu konuda sezon sonunu bekleme kararı almasında en büyük etken. Dany için ise genel görüş sezon bitiminde Galatasaray'a geri gönderilmesi yönünde.

5 ay için anlaşılan Jermaine Jones'un tek taraflı sözleşme uzatma opsiyonu bulunuyor. Jones'un Süper Lig'in geri kalan maçlarında iyi bir performans göstermesi halinde bu opsiyon kullanılarak sözleşmesi uzatılacak.

AD(MA)