BEŞİKTAŞ Kulübü üyesi ve aynı zamanda Kasımpaşa Kulübü Başkanı olan Zafer Yıldırım ve yöneticiler İhsan Kalkavan, Mübariz Mansimov ve Tugay Ciner'in üyelikleri askıya alınmak suretiyle düşürüldü.

Beşiktaş tüzüğünün üyelikler ile ilgili 9. maddesine göre haklarında işlem yapılan bu 4 üye, Kasımpaşa kulübü ile ilişiğini kesinceye kadar Beşiktaş'taki haklarından faydalanamayacaklar. Kasımpaşa Kulübü’ndeki faal görevleri süresince Beşiktaş'ın kongre ve divanlarına katılamayacak olan bu dört üye aynı zamanda seçme ve seçilme haklarını da kaybetmiş oldular.

Söz konusu 9. maddenin ek bölümü şu şekilde: ''Ayrıca, Türkiye profesyonel spor liglerindeki takımlara üye olan, bu takımlar ve/veya iştirakleri ile ortaklıkları bulunan mevcut üyeler üyelik haklarından faydalanamazlar.''

Beşiktaş yönetimi, tüzükte yer alan 9. maddeyi işleme koyarak Kasımpaşalı dört kongre üyesinin üyeliklerini askıya alarak düşürmüş oldu. Turgay Ciner, İhsan Kalkavan, Mübariz Mansimov ve Zafer Yıldırım, Kasımpaşa'daki faal görevlerinin bitmesinin ardından Beşiktaş yönetimine tekrar başvuruda bulunup üyelik haklarını yeniden kazanabilecekler. ad (os)